Een Konfabulator-widget voor MacOSX.nl

Door: Adriaan Mol - 5 reacties

HS-L heeft een tijdje terug een artikel geschreven over Konfabulator, een programma waarmee je met behulp van Widgets (interactieve dingen) op je desktop kan zetten, zoals het weer, een to-do-list, enzovoorts. Er was alleen helaas nog geen Widget voor MacOSX.nl gemaakt, maar na het artikel was HS-L meteen begonnen met het maken van een Widget. Die uiteindelijk met wat aanpassingen hier (let op er komt nog een betere Widget, lees verder) te downloaden is. Hierin zitten alleen wat kleine foutjes en ziet er minder mooi uit dan de Widget die Andre van Dijk op zijn website heeft gezet.

Download Konfabulator
Download MacOSX.nl Widget (1) (door Andre van Dijk)
Download MacOSX.nl Widget (2) (door Six)
Download MacOSX.nl Widget (3) (door HS-L)

Update: Er zijn inmiddels 3 verschillende MacOSX.nl Widgets te downloaden, allemaal in een verschillend smaakje.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  HSL

  haha,
  ik heb dezelfde alleen in het wit alweer een paar dagen draaien (hij is op basis van de macfreak widget gemaakt:)
  http://www.hs-l.nl/Extras/new_widget.sit ik vind hem zelf mooier ogen omdat het wat rustiger is, maar verder ziet hij er hetzelfde uit.. :p de widget die ik in eerste instantie had gemaakt wilde de nieuwste topic niet laten zien deze doet het wel,..
  en ik merk dat adriaan vandaag ook de XML site heeft aangepast, want als je nou op een topic klikt kom je bij die topic terecht en niet gewoon op de startpagina van macosx.nl, dankje wel daarvoor adriaan..

  Konfabulator Rulezz (update: en MacOSX.nl ook, dus vandaar een gouden combinatie)

  HS-L

 • Profielfoto
  macanoid

  is het makkelijk om zo’n widget te maken? – voor de volledigheid, ik heb nog nooit geprogrammeerd.

 • Profielfoto
  HSL

  nee niet makkelijk te maken, maar wel makkelijk om zelf aan te passen, kleuren, woorden en fonts zijn niet moeilijk om aan te passen, maar mocht je dingen er bij willen programmeren is applescript kennis wel handig..
  apple script is wel wat anders, maar daardoor wordt het wel allemaal wat logischer heb ik ondervonden!!

  HS-L

 • Profielfoto
  macanoid

  eigenlijk will ik een widget maken die een zelf gekozen website checked. als ik je goed begrijp is dat dus redelijk te doen, zelfs voor een leek zoals ik?

 • Profielfoto
  Sixer

  Ik heb zelf een overheersend oranje wallpaper, dus ik heb zelf ook ff eentje gemaakt en die ziet er zo uit:

  http://losttechnotes.net/MacOSX.nl.widget.jpg

  Download hem hier:
  http://losttechnotes.net/MacOSX.nl.widget.sit

  Macanoid: Nee, is eigenlijk niet zo makkelijk, je zult namelijk een XML bron nodig hebben van de site die je wilt, die constant geupdate wordt. En je zult je widget die XML moeten kunnen laten interpreteren en in een lijstje zetten. Elke site die een XML file heeft formuleert die anders.