Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 11 februari 2003
Leestijd: 1 minuut

Backup je gegevens op een DV camera!

Een tijd geleden ontving ik een mail met deze tip, maar de mail kan ik niet terug vinden, dus ik kan helaas geen credits aan deze persoon geven. Er is een klein programmatje gemaakt wat het mogelijk maakt je data te bewaren op een standaard DV of Digital8 camera. Veel Maccers hebben een digitale camera dus deze tip zal ongetwijfeld erg nuttig zijn. Het programmatje maakt van normale bestanden (zoals een Stuffit bestand) een DV bestand, waardoor het op de camera tape bewaard kan worden. Op een DV tape kan ongeveer 10GB per uur. Om de data toch veilig te houden word bij de backup ongeveer dubbel zoveel capaciteit gebruikt, waardoor er dus ongeveer 5GB per uur overblijft (dat is dan nogsteeds meer dan een DVD disc).

Update: Inmiddels weet ik weer van wie ik de tip heb ontvangen, credits gaan naar Michel van Buitenen.

DV Backup

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.