Backup je gegevens op een DV camera!

Door: Adriaan Mol - 6 reacties

Een tijd geleden ontving ik een mail met deze tip, maar de mail kan ik niet terug vinden, dus ik kan helaas geen credits aan deze persoon geven. Er is een klein programmatje gemaakt wat het mogelijk maakt je data te bewaren op een standaard DV of Digital8 camera. Veel Maccers hebben een digitale camera dus deze tip zal ongetwijfeld erg nuttig zijn. Het programmatje maakt van normale bestanden (zoals een Stuffit bestand) een DV bestand, waardoor het op de camera tape bewaard kan worden. Op een DV tape kan ongeveer 10GB per uur. Om de data toch veilig te houden word bij de backup ongeveer dubbel zoveel capaciteit gebruikt, waardoor er dus ongeveer 5GB per uur overblijft (dat is dan nogsteeds meer dan een DVD disc).

Update: Inmiddels weet ik weer van wie ik de tip heb ontvangen, credits gaan naar Michel van Buitenen.

DV Backup

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  SvS

  Wow, dat is echt goede tip! :D :D :D

 • Profielfoto
  nankovic

  hele goede tip, nu nog een camera kopen…

 • Profielfoto
  jangg

  Ik weet het niet….. Volgens mij is een leeg DV-bandje duurder dan een lege DVD-R. Lijkt me alleen een aanrader als je geen DVD-writer hebt en al wel een camera met DV-in mogelijkheid (wat ook lang niet altijd het geval is).

 • Profielfoto
  marchel

  ik heb het net uit ge probeerd
  het werkt uit de kunst
  ik ben er erg blij mee
  er zijn natuurlijk altijd dinngen die je niet op een disk wil zetten die iedereen in zijn cdrom kan stoppen en dan uit kan lezen
  dat word met deze combie een stuk lastiger
  is dit een leeg dv bandje of staat er data op

 • Profielfoto
  sensei

  Lijkt me niet geheel zonder gevaren. Denk dat de DV tape meer aan slijtage onderhevig is dan bijv. een DVD……. maar misschien heb ik het mis.

 • Profielfoto
  andrez

  Ah, ik dacht even dat het ook voor een digitale foto camera gold, maar dus alleen voor een digitale video camera. Jammer, het was voor mij echt een uitkomst geweest:(