Apple dealers in de VS slaan terug

Door: Adriaan Mol - 6 reacties

Het marge wat Apple in Nederland aan de dealers geeft is maar een kleine 1 à 2%. Dat houd in dat het 5% voordeel wat je bij de Apple Store krijgt voor “educatieve” toepassingen nog groter is, en is dus ook veel interessanter voor de klant. Voor de Nederlandse Apple-dealers is de marge zo laag dat het niet meer rendabel is om reseller te zijn, en de kosten te hoog worden. Apple-dealers in de VS hebben Apple voor de rechter gesleept.

Bekijk het artikel van de Appleboom redactie

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Leon MacFreak

  Het verhaal ligt iets genuanceerder dan dat men daar stelt. Deze site is toevallig van een ex-dealer die geenszins van plan was te voldoen aan de voorwaarden die Apple stelt om dealer te mogen zijn. Die voorwaarden zijn er om de consument te beschermen, maar vragen enige aanpassing aan de zijde van de dealer. Het verhaal in Amerika is dan ook niet helemaal te vergelijken met hier in Europa, en met name Nederland. Als dealer kun je die 5% marge op je slofjes halen, je moet alleen een showroom hebben, gekwalificeerd personeel en nog wat van dat soort zaken. Voor ieder puntje krijg je extra marge, en zo kun je een marge opbouwen die zelfs hoger ligt dan die bewuste 5%. Er zijn slechts een paar kleine dealers door deze regeling de ‘dupe’ geworden. Dit waren ook dealers die op jaarbasis slechts een paar machines verkochten. Als je de ‘sec’ Apple dealers hoort die wél voldoen aan de voorwaarden van Apple zijn deze zelfs blij met de nieuwe regeling omdat ze nu zelfs meer marge kunnen maken dan voorheen.

  Ik zou vooral dit verhaal eens lezen
  http://www.ontmoeting.nl/a_NL/desite/pers_ontmoet/persokt.html

  My 2 euro cents ;)

 • Profielfoto
  appie3600

  en voldoen ze bij Dixons ook aan al die eisen????

 • Profielfoto
  Zodiack

  Hele scherpe opmerking appie3600
  Ook al slechte ervaringen, ik ook en ik koop er niet eens wat.
  Alleen al het gebrek aan info is grote ergenis
  etc.etc

 • Profielfoto
  Urbin Design

  Dixons trekt wel het voortouw wat Apple aangaat.
  Het zal hun ook een zorg zijn ofdat ze die 5% of meer marge zullen halen.
  Ze hebben een iCatcher en leveren een goed product.
  Kennis van de Mac is niet nodig. Zeker niet onder X.
  Ook de beginnende Apple gebruiker kan er mee overweg.
  Basis. Ja dat is een ander verhaal.
  de Emac staat er ook en heeft alles in zich.
  De prijs is onwijs en een beetje type die wat meer wil zal zeker voor de Mac kiezen.
  Al was het alleen maar omdat de Mac stukken of gevoelloos is voor virussen.
  A quitter never win & a winner never quit.
  Da’s mijn stantpunt.

  :D

 • Profielfoto
  swaentje

  Dat de marges groter zijn dan de 1 tot 2 % dat kan misschien dan wel, probleem is echter dat de korting voor een onderwijs account altijd beter is dan die van een dealer. Ik wilde een mac aanschaffen voor mijn zoon die gaat studeren en ben bij de apple store altijd goedkoper uit dat bij een apple dealer zelfs als die dealer probeert om extra korting te geven voor het onderwijs (machouse bleef ondanks extra korting voor het onderwijs duurder dan de mac bij de apple store). Ik kreeg zelfs de inkoop prijs te zien bij een kleine dealer die hij moet betalen en dat was 22 euro incl btw minder dan de apple store prijs, Alleen moet hij nog vracht betalen en bij de apple store wordt hij daarvoor thuis gebracht!

 • Profielfoto
  michelvdb

  Niemand ziet graag grote veranderingen in zijn knusse visvijver. Zij zijn een verloren achterhoedegevecht aan het voeren. Alle energie die hierin wordt gestoken is verloren voor een aanpak vooruit.

  my 2 cents.