Alternatief tot tabbed browsing in Safari zit

Door: Adriaan Mol - 8 reacties

Uit het forum geplukt (gepost door ckuijjer):
Het programma Pith (url is onfijn, nog 1 keer extra klikken) laat wanneer je Safari gebruikt een klein kader zien met daarin de verschillende Safari vensters die je openhebt. Hierdoor is het net wat makkelijker een ander venster van Safari te kiezen dan via de Dock, waardoor je het tabbed browsen wat minder zult missen.

Het is weliswaar niet echt wat je verwacht van tabbed browsen, en de manier waarop de tabs verplaatsen als je ze aanklikt lijkt mij niet helemaal volgens de Aqua Human Interface Guidelines maar ik denk dat er zo te leven valt met Safari tot tabbed browsing echt geimplemeteerd zal zijn. Ook mooi is dat het programma onthoudt wat voor vensters je allemaal open hebt zodat wanneer je Safari stopt, of Safari zichzelf stopt, je niet kwijt bent wat je allemaal aan het lezen was (heel nuttig om in een browser te zitten, zit ook in Galeon, een browser voor GNOME).

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  YoramIH

  Best bruikbaar in afwachting van echte tabs (iedereen schijnt ervan uit te gaan dat ze er ook zullen komen, net als key chain ondersteuning – ik ook :) ). Alleen het ‘verversen’ van de knoppen met de nieuwe site kan iets sneller.

 • Profielfoto
  Bas

  Kun je net als in explorer met appeltje ~ naar een ander openstaand venster switchen.
  Zit nu niet achter me mac dus kan het niet controleren.

 • Profielfoto
  rabuto

  Het venster-zappen werkt met appeltje ~.

 • Profielfoto
  ckuijjer

  Inderdaad kan je zo ook tussen vensters switchen, maar dat werkt alleen met vensters die niet geminimaliseerd of verborgen zijn, dus je blijft meerdere vensters openhebben op je scherm, en je kan niet makkelijk zien waartussen je switcht, Pith geeft handig alle titels van de vensters weer. Appel+~ gaat overigens wel stukken sneller

 • Profielfoto
  passenger

  En toch vraag ik me af hoe het met die scripts zit. Dacht ze eindelijk even in de map te droppen, maar welke? En werken ze nu wel?:(

 • Profielfoto
  koen

  Het trouwens nog helemaal niet zo zeker dat Safari tabs krijgt. En Apple-~ werkt prima in Safari.

 • Profielfoto
  Johan Visser

  Zit er wel een autoform in Safari. Ik heb ‘m nog niet kunnen ontdekken. Trouwens met java en javascript is bagger! Maar tis nog beta zullen we maar zeggen. Mooi is ie wel…

 • Profielfoto
  markj

  Van mij hoeft dat tabbed browsen niet zo nodig – hou het programma maar lekker snel zonder al te veel poespas. Voor dingen die in Safari niet werken (zoals MSN hotmail :]) is er altijd nog Netscape (hoewel ik al een banksite weet die in Safari wél maar in Netscape niet werkt).
  Een tekstverwerker zonder honderd talen, autocorrectie en allerlei andere ingewikkelde dingen zou ik ook erg welkom vinden om computeren te versnellen zonder dat we elke twee, drie jaar persé snellere machines moeten kopen.
  Twintig jaar geleden viel er immers met een 8 MHz apparaat best te werken!
  Mark