MacAttack
MacAttack Nieuws 15 januari 2003

U kan nu nog switchen!

Voor Windows-gebruikers zal het weer een tof jaartje worden. Velen zullen zich weer laten verleiden tot de aanschaf van zo’n supersnelle Intel bak. Velen zullen eventjes naar die mac hebben gekeken hebben en tot het besluit gekomen zijn dat zo’n 1,25 Ghz nog niet de helft is van 3 Ghz. Dan toch liever een zo’n getunede sportbak met spoilers en microsoft aangestuurd natuurlijk (Naar het schijnt heb je met een XP minder crashes). Ok dat gezegd zijnde zien de voorspellingen er voor hen minder rooskleurig uit. Ook al zal hun systeem niet meer dagelijks crashen (wekelijks is leefbaar) zullen zij toch wel minstens één keer dit jaar een format C moeten uitvoeren, want er worden een kleine 600 a 700 virussen verwacht dit jaar.

Als je weet dat er vorig jaar zo’n 9 op 10 bestemd waren voor het Microsoft platform, dan weet je zoal dat dit voor 2003 niet veel zal verschillen. Een nieuwe trend is merkbaar in het soort virussen dat wordt ontwikkeld. Verwacht wordt dat meer virussen zullen verschijnen voor instant messengers zoals MSN, AIM, ICQ, …

Hoe snel je bak dit jaar dus ook mag zijn er is een zeer hoge kans dat je dit jaar een grote smak maakt en op dat moment zal je waarschijnlijk nog eens denken aan die weirdo met zijn fruitmand.

Voor de maccers onder ons, wisten jullie dat er nu al 80.000 virussen bestaan? Nog niks van gemerkt zeker? Eigenlijk hebben PCers wel gelijk als ze zeggen je kan niet alles op een mac draaien. Maar een kleine honderd van die virussen draaien op een mac (OS9 of lager)

Voor de PCers onder ons, je kan nu nog altijd switchen. Maar niet met teveel aub. We willen OSX onintressant houden.

cnn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
U kan nu nog switchen!
Sluiten