omt_admin
omt_admin Nieuws 25 januari 2003

The Jaguar Report: Still Another 10.3 Wish List

Jaguar is er nu ruwweg 5 maanden. Iedereen heeft er lang genoeg mee kunnen werken om het goed te kunnen beoordelen. Het werkt veel beter dan 10.1, en opmerkingen van Applegebruikers over de gebruikersvriendelijkheid zijn -voor een deel- doorgevoerd. Rest ons de vraag: Wat kan er nog beter?

De ‘macnightowl’ komt met het volgende lijstje:
(ingekort door auteur, lees het hele verhaal op hun site)

1. Maak Backups van het OSX gemakkelijker. (Lees: als in het classic Mac OS. Simpelweg kopieren van systeemmap.) Dit kan nu helaas niet vanwege onzichtbare files. Voor nu zijn we aangewezen op Retrospect en Carbon Copy cloner als backup tools. Het zou fijn zijn als OSX door middel van Drag ’n Drop een systeem geheel kopieren kon.

2. Open en Save dialog boxes. Ze worden beter, maar het is nog niet compleet gebruiksvriendelijk. Als je de kolommen te ver uittrekt, komt er een kolom bij. Er zit verschil tussen Cocoa en Carbon. Langere namen worden afgebroken. Dit kan Apple vast beter.

Geïnteresseerd? Kijk zelf op de site www.macnightowl.com voor het complete artikel over onderdelen van het OSX, die verder door kunnen groeien. (Oa: ‘Fix the font menus’, ‘Fix Printing’ en ‘Fix System Maintenace’.) En als je er toch bent, kijk ook eens in de archieven. De Macnightowl behandelt erg veel Apple en Mac gerelateerde onderwerpen op een kritische, maar eerlijke manier.

Reageer op artikel:
The Jaguar Report: Still Another 10.3 Wish List
Sluiten