MacAttack
MacAttack Nieuws 17 januari 2003

Roep een keertje naar je Mac dat ie naar MacOSX.nl moet gaan.

Een van de features in Mac waar ik vroeger mijn PC-vrienden de stuipen mee op het lijf joeg was ‘Speakable Items’ Iedereen zal deze functie wel kennen en ben je nieuw op het Mac-platform, je vind die feature in ‘Systeemvoorkeuren’ onder ‘Spraak’.

Nu las ik net een hele leuke tip “Hoe navigeer ik in safari zonder handen”. Voor degenen die nu verwachten dat hier een tip volgt om handig met je tenen te surfen, raad ik aan dit artikel over te slagen en zich naar de koelkast te begeven voor een banaan.

De anderen openen ‘Spraak’ en gaan naar ‘Spraakherkenning’ Je zet ‘Speakable Items’ aan en opent Safari, dan zeg je “Make this application speakable”. Vervolgens zeg je “Define keyboard command”.
Je zal een venster zien verschijnen waar je Safari shortcuts en toetsen kan ingeven en je commando aan kan toevoegen door een bevel in te spreken. Zoals bvb “volgende” of “terug”.

Nu willen jullie waarschijnlijk weten hoe je door te zeggen “ga naar de beste Mac-site van Europa”, onmiddelijk MacOSX.nl op je scherm tovert zonder je handen te hoeven gebruiken.? Of koos je toch voor de banaan?

Wel, alle urls in je favorietenbalk hebben een apart commando. Voeg MacOSX.nl dus eerst toe aan je favorieten. En geef ‘Cmd + 1’ in en zeg “ga naar de beste Mac-site van Europa”. Zo kan je tot 9 urls opgeven (Cmd + 1 tot Cmd + 9) Nu je de swung een beetje te pakken hebt kan je zowat alle functies in Safari speakable maken.

Have fun of smakelijk

Mac OSX Hints

je moet wel over een mic. beschikken om dit te doen. Indien je mac je niet verstaat probeer het dan in het engels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Roep een keertje naar je Mac dat ie naar MacOSX.nl moet gaan.
Sluiten