Boris
Boris Nieuws 22 januari 2003

LapCop, grijp die dief!

Het programma LapCop houd je systeemconfiguratie in de gaten en stuurt een berichtje als er iets essentieel verandert in je netwerk. In het mailtje staat uitgebreide informatie over hoe het mailtje verzonden is en op die manier kun je min of meer achterhalen waar je computer zich bevind. Mocht een dief er dus vandaar gaan met je Powerbook en thuis schaamteloos inloggen dan krijg je binnen enkele minuten op je eigen emailadres een soort digitale routebeschrijving. Met een beetje geluk kun je dan met de politie en wat hulp van een ISP achterhalen wie je computer nu in huis heeft. Een dief kan natuurlijk je hele hard disk wissen maar als je nou ook nog een Firmware password instelt dan kan je computer zonder wachtwoord niet meer opgestart worden van een andere schijf en is ook dat niet meer mogelijk. LapCop draait 24 uur per dag en 7 dagen per week door en gebruikt nauwelijks geheugen dus je merkt er niks van verder tot je het nodig hebt of een keer zelf je netwerk instellingen wijzigt. Ook dan krijg je namelijk een mailtje. Het programma kost slechts $15 en heb ik met veel plezier betaald. Eindelijk een manier om terug te vechten tegen dieven…

LapCop

Reageer op artikel:
LapCop, grijp die dief!
Sluiten