e-thrombosis “The return of the killer PC”

Door: MacAttack - 9 reacties

Dat PeeCee-en schadelijk is voor de gezondheid, dat kunnen velen beamen. Bijna iedereen heeft al wel eens op een wintendo gewerkt en er bijna een hartaanval aan over gehouden. Maar nu blijken PC’s nog ongezonder te zijn dan eerst werd aangenomen. En wat u nu zal vernemen zal u met verstomming slaan.

Microsoft zit er voor niets tussen!!!!!

In Nieuw-Zeeland is een jongeman bijna gestorven aan e-trombose. E-trombose is geen nieuwe drug of de nieuwe browser van Windows. E-trombose is een vorm van DVT (Deep vein thrombosis). DVT is ook bekend als die enge vliegtuig-aandoening die je kan krijgen door te lang stil te zitten in economy-class.

Als je dus het voorbeeld volgt van deze jongeman en 18 uur per dag achter je PC (computer voor ons) zit. Zou je wel eens bvb een mooie bloedklonter kunnen ontwikkelen in je been, die zich richting je longen begeeft.

Het feit dat de ziekte e-trombose en niet iTrombose heet, hoeft ons dus niet te doen denken dat dit weer een virus is dat enkel op Windows werkt, het is cross-platform (en geen virus).

Om er zeker van te zijn dat jullie nog vele artikeltjes van mij zouden lezen zou ik voorstellen van dit artikel nog een keertje over te lezen en tegelijkertijd het ene been even te strekken en vervolgens het andere. Ik zal ook binnenkort een video uitbrengen met been-oefeningen voor tijdens het surfen, gamen, chatten, coden of posten. Deze video zal iRobics heeten en verkrijgbaar zijn in elke MacAttack store.

newscientist.com

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  Mooi verteld macattack:) Hopelijk doet de gemiddelde die hard mac gebruiker ook nog wat fysiek nuttigs vergeleken met de die hard pc “gebruiker”. Het lijkt me wel… 18 uur per dag is ook wel erg veel om stil te zitten. En daarnaast lig je ook nog eens alleen maar stil. ??? Wel een beetje erg extreem:) ’t is maar waar je voor kiest.
  Maar ik wacht al met smart op de iRobics video, zodat mensen als jij en ik ook een keer naar “buiten” gaan. (wat dat ook moge zijn).

  ps: leuke nieuwe smiles adriaan:D

 • Profielfoto
  Haddock

  Ach nee, dat iRobics is helemaal niet nodig… ??? Veel te vermoeiend ook. Gewoon flink wat biertjes nuttigen als je echt lang achter je mac zit. Alcohol is toch de beste natuurlijke bloedverdunner en zo krijgt trombose geen kans. :D :D

 • Profielfoto
  HSL

  :D dat vind ik inderdaad een betere oplossing, Haddock..
  ik schrok al, ik moet minder naar mijn beeldscherm gaan staren………
  maar gelukkig kan ik het nu nog langer volhouden met een krat bier!! :)
  oh ja, niet vergeten het bier NIET boven je toetsenbord te drinken, want als je er al een paar op hebt neemt de kans toe dat je gaat knoeien, en dan kan je helemaal niet achter je computer zitten, duss: WEL BIER, MAAR KIJK UIT!! ;)

 • Profielfoto
  Elger

  Dat is inderdaad een erg goede oplossing. Helaas lust ik helemaal niets met alcohol erin, is er nog een andere bloedverdunner zonder alcohol?

  Over drinken over het toetsenbord: ik heb een tijd gehad dat er bijna elke avond een zooi cola of sprit (7up) over het toetsenbord heen ging. Geen probleem hoor… werkt gewoon door;)

 • Profielfoto
  HSL

  :D bij mij was 1 keer cola fataal,….
  nou ok, het deed het allemaal nog wel, maar als ik een toets indrukte, kwam hij na 5 minuten pas weer omhoog ???

  er is nog een andere oplossing als bloedverdunner, maar die heeft weer andere nadelen!! viagra…… :p

 • Profielfoto
  Jean Nicolas

  Hele volkstammen genaamd bejaarden maken gebruik van bloedverdunners, die kun je gewoon op recept krijgen van je huisarts… is ook logisch, die oudjes zitten misschien nog wel meer dan 18 uur op hun krent naar het testbeeld van de TV te staren… misschien is het dus een idee om wat vroeger met bloedverdunners te starten, voordat je het bejaardentehuis in gaat, nu alleen je huisarts nog overtuigen… :p

 • Profielfoto
  Joeri

  Ik denk dat de enige oplossing zal zijn vaak met :) iLife :) te werken…;)

 • Profielfoto
  Andre

  Ook een MAC is een PC !!

 • Profielfoto
  Elger

  dat is niet zo andre:D:P