Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 7 januari 2003

De samenvatting van de Keynote in 2003

Het is een erg innovatieve keynote van Apple geweest. Er zijn veel nieuwe dingen uitgekomen, waarvan sommige me erg hebben verbaasd!

 • Apple heeft Final Cut Express uitgebracht, dit is een toch erg uitgebreide video editing tool, maar stukken goedkoper dan Final Cut Pro. Final Cut Express kost 390 euro.
 • Ook komt Apple met iLife, dit is samengevat een pakket van iMovie 3, iPhoto 2 en iDVD 3. Alle iApps blijven gewoon gratis, alleen is iDVD ongeloofelijk groot om te downloaden, waardoor het alleen via de iLife bundle gekocht kan worden die ongeveer 59 euro zal kosten.
 • Keynote (wie zal dit programma verzonnen hebben?) hiermee kunnen presentaties gemaakt worden en is tevens compatible met PowerPoint bestanden.
 • Met de klap op de vuurpijl van software komt Apple ook nog eens met Safari. Een Apple browser! Dit is wat als goedkoopste rumor werd gezien, maar nu eindelijk toch werkelijkheid wordt. Ik heb hem inmiddels uitgetest. Hij is razend snel!
 • Twee nieuwe PowerBooks! De eerste PowerBook op de wereld met een 17″ beeldscherm en een kleintje met een 12″ beeldscherm. De kleine PowerBook kost slechts 2,250 euro. De 17″ PowerBook kost 4.160 euro (PowerBook 17″PowerBook 12“)
 • In wireless is Apple de pionier geweest, ze zijn namelijk vrijwel de eerste die serieus met WiFi zijn begonnen. De nieuwe Airport Extreme maakt gebruik van het nieuwe protocol (802.11g) wat tevens nog compatible is met het oude Airport protocol. De Airport Extreme kan een datasnelheid van 54Mbit aan.

  Notitie: Voor de wat gevorderde Apple gebruikers: Apple heeft ook X11 uitgebracht voor Mac OS X. Het is een simpele installer waarbij overigens geen technische kennis voor nodig is. Veel X Windows programma’s kan je nu gewoon in Mac OS X draaien.

 • Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

  Reageer op artikel:
  De samenvatting van de Keynote in 2003
  Sluiten