Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 19 januari 2003

Bouw je eigen PowerMac!

In de PC wereld is het bouwen van eigen computers veel populairder, logisch, want je kan overal je hardware spulletjes kopen. Tegenwoordig is de infrastructuur van een Mac vrijwel hetzelfde als een PC. Je kan dus gewoon dezelfde hardeschijf, geheugen en monitor gebruiken. Veel PCI kaarten werken in Mac en PC, en ook vrijwel alle CD/DVD-ROM spelers werken op beide systemen. Het enige wat je dus eigenlijk nog appart nodig hebt is een moederbord, processor, voeding en videokaart.

Het voordeel van een het bouwen van een eigen PC is dat je veel goedkoper uit bent dan een kant en klare in de winkel. Natuurlijk, je verliest wel het echte Mac uiterlijk. Op de website MacOpz is een uitgebreide tutorial met foto’s te vinden: “Build Your Own G4“. Wellicht interessant voor de hardware guru’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouw je eigen PowerMac!
Sluiten