Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 16 januari 2003

Apple maakt kwartaalverlies van 8 miljoen dollar

Apple heeft een kwartaalverlies van 8 miljoen dollar geleden. De omzet van Apple was 1,47 miljard dolar. Apple heeft 743.000 Macs geleverd, dit is ongeveer even veel als het kwartaal het jaar hiervoor. Er zijn 216.000 iPods verkocht, waarvan de helft gekocht is door Windows gebruikers.

Voor het verkoop van de PowerMacs was dit kwartaal erg slecht, er waren 158.000 PowerMacs verkocht, dat is de helft van het kwartaal hiervoor. Hoogst waarschijnlijk komt dit doordat de economie wat slechter gaat.

De toekomst ziet Steve Jobs nog positief, hij geeft aan te blijven investeren in nieuwe produkten en de nieuwe producten die bij de MacWorld in San Francisco uit zijn gegeven zou het aantal verkopen ook moeten stijgen.

Het is mogelijk om een Quicktime stream te beluisteren van Apple’s 2003 (eerste kwartaal) financiele resultaten.

Lees het persbericht van Apple.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple maakt kwartaalverlies van 8 miljoen dollar
Sluiten