MacAttack
MacAttack Nieuws 16 januari 2003

Apple boos op iCommune

Zoals we reeds een week geleden melden, kon je met iCommune files sharen via iTunes (of dat zou de bedoeling worden). iCommune begon al een grote buzz te krijgen in MacLand en op de meeste iChat groepen was de vraag “he, heb jij iCommune?” niet meer weg te branden.

Apple van zijn kant wil iTunes zolang mogelijk kunnen presenteren als een deugdelijke iApp en zal niet zo snel toe laten dat iemand iTunes herschaapt tot een soort napster. Spijtig voor James Speth (de schrijver van iCommune), want die krijgt nu een mooi proces aan zijn been wegens een inbreuk op de licentievoorwaarden.

Uh oh… I just received a “Notice of Breach and Termination of License” letter from Apple, stating that I violated my license to the Device Plug-in API which iCommune uses. For the time being, I’m making the download unavailable, while I try to sort things out with Apple. Sorry about this folks. Any good lawyers in the house?

Eigenlijk was dit te verwachten, zeker nu alle grote platenmaatschapijen samen met de grote technologie-namen (waaronder Apple), het tot een concensus zijn gekomen inzake piraterij.

iCommune

Technology and record company policy principles 

Update : De reden waarom we jullie onmiddelijk hebben ingelicht over het bestaan van deze plug-in is omdat we het niet ‘netjes’ vinden om jullie informatie achter te houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple boos op iCommune
Sluiten