Adriaan Mol
Adriaan Mol Geruchten 7 december 2002
Leestijd: 1 minuut

Apple iChat 2.0 vervolg!

Dit is eigenlijk inmiddels al het derde artikel dat over hetzelfde onderwerp gaat, maar toch is het nogsteeds erg interessant. Een voor mij nog redelijk onbekende, maar toch duidelijk en overzichtelijke site LoopRumors.com heeft details gepost over iChat 2.0. Deze zal volgens hun ergens begin 2003 uitkomen. Ze hebben er geen (mistrieuze) bronvermelding bijgezet, dus hebben ze het ergens anders vandaan, ik heb uitgezocht waar vandaan.

Maar het zijn allemaal best wel dingen die zouden kunnen, namelijk dat iChat 2.0 ook met ICQ kan connecten. Aangezien AOL eigenlijk al een hele tijd druk bezig is hun twee chat clients (AIM en ICQ) compatible te maken. Daarnaast hebben ze het over video support, zodat je met je webcam of iLink (FireWire) camera’s kan communiceren! Iemand in het MacRumors.com forum heeft heel wat interessant gevonden. Er zitten namelijk camera & microfoon icoontjes in de resources van de huidige iChat. Daarnaast had iemand anders weer “Turn the camera on or off” en “Turn the microphone on or off” in het Localizable (english.lproj) bestand gevonden. Na langer spitten heeft hij zelfs een menu geactiveerd, deze heette “Minibar Menu – TESTING ONLY”, daarin zaten de opties “Basic”, “Microphone”, “Camera”, en “Both”. Helaas was het verder nog niet functioneel.

Ik heb het natuurlijk allemaal gecontroleerd, en inderdaad, het is allemaal waar. Daarnaast dit nog even:
When asked about videoconferencing, Jobs ripped on all the current options out there and said “stay tuned” uit deze MacRumors.com pagina.

Mijn conclusie is dat de rumor sites in dit geval best eens gelijk kunnen hebben. Dat de release in begin 2003 is kan waar zijn aangezien dan ook de Mac Expo is. Laten we het hopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.