Xpress niet goed? Koop een PC!

Door: - 5 reacties

Opmerkelijk nieuws van de CEO van Quark:

Macdailynews: “Publishing professionals who attended a Quark-convened ‘executive summary’ in New York last week are still abuzz over the performance of Quark CEO Fred Ebrahimi… [who] told his squirming guests that “the Macintosh platform is shrinking,” and that “publishing is dying.” He suggested that anyone dissatisfied with Quark’s Mac commitment should “switch to something else,” although he insisted that making the move to Adobe’s long-Carbonized InDesign package is ‘committing suicide.’ ‘Everyone was stunned, and most folks left by noon,’ one attendee reported. ‘It was awful,'” reports MacEdition.

Lees het hele verhaal hier.

Reacties uit het Mac Quark forum op de Quark-site zijnhier te vinden.

Geplukt uit het Roddel forum, onderwerp Quark Xpress 6. Oorspronkelijke tipgever: van F vd Geest. Bedankt!

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Mmmarco

  “I’ve worked for Quark until little time ago. I’ve spoken with Fred sometime and, yes, the guy is a complete, total, up inside the DNA, asshole. All the senior managers, sorry, the courtiers, around him are nothing more than puppets (much of them neither good-looking… hello Susie!) or less like his nephew Kambis, an idiot with a Ferrari. All the valid R&D people is out from the company since long time, who is still there (I know that) is only waiting to find a better place (not so difficult search indeed). Quark has become a cancer in Publishing body; let’s hope it will destroy itself without to provoke too much damage. The biggest help Adobe his receiving for its efforts to push InDesign is coming directly from Quark…maybe Fred owns a lot of Adobe stock…”

  ’t is wat!

 • Profielfoto
  Jean Haasbroek

  Quark, veel plezier op het PC platform zou ik zeggen…

  ik zal d’r geen traan omlaten! :p

 • Profielfoto
  MacAttack

  Kunnen we eindelijk OS9 vergeten ;)

 • Profielfoto
  artimachead

  Okay InDesign heeft nog altijd een probleemDat Quark zijn eigen product al jaren lang niet serieus neemt zal nu helemaal duidelijk zijn geworden.
  Matige vormgeving van het programma, implementaties van nieuwe technieken overlaten aan plug-in bouwers, late updates om over het licentie verhaal maar te zwijgen.
  De arrogantie die men nu ten toon spreid om DTP voor toekomstloos te verklaren is een gebrek aan visie zonder weerga.

  Xpress heeft slecht één pre, het printen en uitdraaien werkt met een grotere voorspelbaarheid dan bij InDesign en dat is volgens mij ook werkelijk de enige reden waarom dit programma nog zo geliefd is.

  Als er al sprake is van een stervende DTP, komt dat wellicht omdat de grafische wereld te lang achter Xpress heeft aangelopen. Te veel print-software lijkt eenzijdig gericht op de Xpress technieken.
  InDesign is een programma met visie, waar van uit gewerkt kan worden naar papier, web en presentatie met prachtige en vooruitstrevende resultaten. Wat Adobe zich kan aantrekken is dat ze geen kant en klare oplossingen hebben aangeboden, om op het huidige grafische machine-park ook die goede resultaten te krijgen. De grafische wereld betaald nu de tol van jaren lang innoveren. Het lijkt erop dat de rek eruit is bij de grafici. Met de hete adem van het Web in de nek bezwijkt men en is men niet flexibel genoeg meer om de overstap naar InDesign te maken.

  Dames en heren van het nobele vak, hou de schouders er onder. Koning Xpress is dood, lang leve de nieuwe koning.

 • Profielfoto
  Mr. Macminded

  Moet ik mij echt zorgen gaan maken dat publishing sterft?!!! Nee toch, laat het alsjeblieft niet zo zijn. Waarom is dit gebaseerd? Wie zou het werk anders moeten opmaken? Ik snap deze stelling helemaal niet. Wie heeft er voor mij een antwoord?

  Mr. Macminded