Traktor DJ Studio 2.0 is uit!!!

Door: MacAttack - 18 reacties

DJ’s of the benelux this is your moment!!!! De DJ’s die het forum bezoeken kennen de zware last die plaatjes draaien met zich meebrengt. DJen is echt wel een zwaar bestaan : elk weekend moet je minstens 2 loodzware koffers volgeladen met vinyl rondzeulen en eens aangekomen blijkt meestal het mengpaneel toch niet die Rodec te zijn die je had gevraagd en de naalden onder je technicsen zijn al meer dan 2 jaar aan vervanging toe. Deejayen kan dus echt wel een hel zijn.

Niet voor de moderne DJ! Die komt gewoon fluitend binnengestapt met enkel een rugzakje waar hij een iBook uit tovert. Niks koffers, geen mixers met defecte sliders. Gewoon alle tracks op AIFF files opslaan op je iBook en alles door een handige playlist sectie, DJ mixer, beat matcher, digital scratcher, cue section, en high-quality filters sturen, de tent in brand steken en hup fluitend naar het volgende feest.

Het reeds beruchte DJ software programma ‘Traktor DJ Studio’, heeft een zware upgrade ondergaan en is nu uit op OS X.
Je kan een demo van Tractor hier downloaden

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Ganymedus

  Vraag me af of je hem kunt laten samenwerken met de griffin powermate

 • Profielfoto
  ckuijjer

  Een jaartje geleden gok ik was ik in Paradiso, Amsterdam naar een concert van Bebel Gilberto gegaan. Als voorprogramma was er een dj-set van A Guy Called Gerald, ik weet niet zeker of hij alle muziek ervandaan speelde maar het oplichtende appeltje bij zijn draaitafels zag er superstrak uit (in hoeverre is een iBook overigens te gebruiken voor mixen, is meerdere geluids in- en uitgangen geen probleem?).

  Heb meteen het programma geprobeerd (had hem al een paar dagen te downloaden in mldonkey staan) en moet zeggen er is vast heel veel leuks mee te doen, maar ik snap er nog niets van.

 • Profielfoto
  GIJay

  1. Je naalden neem je zelf mee. Waarom om problemen vragen???
  2. Je hebt tegenwoordig hele comfortabele platenzakken en om een 2tal uutjes te vullen heb je maar een goede 50 plaatjes nodig. Ligt aan jezelf als je een hernia wilt krijgen.
  3. Hoe zit het met scratchen, beat-jugglen, backspinnen???
  Het is al bijna zo lame als denon, Die hebben de markt ook om zeep geholpen met hun cd-spelers. Nu denkt iedereen dat ie kan draaien. Ze zouden gewoon die stomme vinylcutters goedkoper moeten maken dan lig je niet meer te klooien met die stomme cd’s. Geloof het of niet, maar ik heb al meer cd-spelers gezien die vast blijven hangen als ze een verkeerd cdtje krijgen dan platenspelers waar (in het algemeen) iets mis mee is. Unix mag dan heel stabiel zijn. 1 foutje in je configuratie en alles is om zeep. Bij een platenspeler vervang je gewoon de naald, platenspeler,… je hebt altijd een mogelijkheid tot back-up. Als je iBook hangt zit je daar met je 20 gig aan Aiff waar je geen **** aan hebt. Laat staan je reputatie.

 • Profielfoto
  justi

  “Bij een platenspeler vervang je gewoon de naald, platenspeler,… je hebt altijd een mogelijkheid tot back-up. Als je iBook hangt zit je daar met je 20 gig aan Aiff waar je geen **** aan hebt.”

  ????

  Gewoon ff de naald vv? gewoon ff je platenspeler vv? een ibook loopt niet zo vast dat er een reboot nodig is en dan nog ben je volgens mij weer sneller aan het draaien dan de overige opties….

 • Profielfoto
  Danny Dikker

  maar de thuis oefenende /aan het kloojoowende dj is dit best leuke software.
  Ik heb er in ieder geval veel lol mee on k4-ik ben een klein geil sletje.mp3 door mn dre hiphop te lopen :D

 • Profielfoto
  MacAttack

  Space-e-jay, het artikel bevat een licht ironishe toon. Ik denk dat het leven van een dokwerker veel zwaarder is dan dat van een DJ :p.
  Maar ik geef je een ander scenario : je moet in NY gaan draaien en je platenkoffers zitten bij de verloren bagage. Was toch maar effe goed dat je je iBook als handbagage hebt meegenomen;)

  Toch ook even vermelden dat deejayen met vinyl ooit zal ophouden te bestaan. De grondstof om vinyl aan te maken is namelijk niet onuitputtelijk.

  Trouwens de truuk met de twee plaatjes en de 2 technicsen is al zoveel herhaald dat het nieuwe eraf is. Conservatieve DJ’s zweren idd bij vinyl, anderen …

 • Profielfoto
  MacAttack

  Hocus pocus, iedereen kan draaien! Tja hebben de pick ups er niet toe bijgedragen dat iedereen kan draaien. Ik denk dat meer wanabee’s zich met vinyl inlaten dan met software of CD’s. Het zijn ook meestal zij die er over melken als er nieuwe dingen op de markt komen die een beetje flavour aan hun set kunnen toevoegen.

  Eén ding is zeker een iBook hoort nu al zeker bij je set, als je jezelf nog een echte DJ wil noemen, anders kan je maar beter terug in de slaapkamer gaan draaien.

 • Profielfoto
  GIJay

  Jullie hebben natuurlijk allemaal gelijk… Tis daarmee dat alle grote namen ‘ Als je ze laat komen’ minstens 2 platenspelers vragen, de rest maakt voo rhun allemaal niets uit. Ik heb al meer mensen weten klooien omdat hun computer niet werkt dan mensen met een platenspeler…
  En nee hoor… Een naald vervangen is iets van ongeveer 1 seconde. Een platenspeler duurt dan weer ZEKER 1 minuut. Platenspelers gaan nooit uit de markt gaan. Geloof me niet verkeerd. Ik ben voorstander van alle technologie die bestaat om je set uit te breiden. Maar digitaal mixen is echt uit den boze. Als vinyl er btw. dan toch uit gaat waarom doen dan nog zoveel merken zoveel moeite om nieuwe modellen van platenspelers uit te brengen? En nog iets, een cdtje kan iedereen branden. Je nummertje op plaat kunnen zien is dan weer een heel ander verhaal. Tja, ls je aan john digweed vraagt wat hij nodigt heeft om een goede set te draaien dan antwoordt die minstens twee platenspelers en een goeie mixer. alles wat daarbuiten hoort zijn dingen die je niet echt nodig hebt. Het is natuurlijk heel leuk om een paar effectjes te kunnen gebruiken. Maar ik zie de jaarlijkse dmc-contests nog niet op een iBook gebeuren. Geef een goede muzikant slecht materiaal en hij zal er nog iets van maken. Een slechte muzikant met goed materiaal daarentegen. De belgische dance-scene bewijst toch maar weer dit standpunt.

 • Profielfoto
  GIJay
 • Profielfoto
  justi

  Ik ben geen DJ dus zal ik het wel verkeerd hebben ingeschat…. maar dat er ook op dit gebied verandering plaats vindt valt niet te ontkennen… auto’s rijden ook niet meer op stoom :p
  Je hebt helemaal gelijk dat analoog draaien gewoon “echt” is…. the real thing…

  Maar wat ik eigenlijk wil zeggen is dat je, als je een computer gebuikt tijdens het draaien, een MAC gebruikt… ;)

  Laterzzz…

 • Profielfoto
  GIJay

  Justi… Je hebt helemaal gelijk. Als je dan ook maar iets gebruikt dat als computer dient. Dan moet er ergens wel een appeltje op staan.
  Wacht maar tot je mijn casemod hebt gezien van mijn pc. :) :)
  No harm mended. Gewoon slecht weekend gehad en werkte een beetje op mijn nerves.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Als je dan toch effe de belgische scene er bij haalt.
  Mischien weet je dat ons zeer grote belgenland mee aan de basis lag van de vernieuwde dansmuziek. Toen begonnen DJ’s platen te draaien die enkel nog maar met electronishe muziek werd gemaakt. Velen zeiden toen ook “muziek zonder akoestishe instrumenten is uit den boze”.

  Ik kan aannemen dat je zegt die software is nog niet klaar om pick up’s te vervangen en naar mijn zin iets te beperkt zelfs (het legt teveel de nadruk op DJ-set). Maar nu zeggen dat een computer nooit een pick-up kan vervangen vind ik toch wel heel conservatief.

  DJ Hell is toch geen kleintje en draait ook met Traktor.

  Ooit komt er een dag dat je met 2 pick-ups geen indruk meer maakt en die tijd is bijna NU! Vele DJ’s van vroeger wagen zich niet aan software om dat het een heel leerproces is maar anderen zullen er wel moeite voor nemen.

 • Profielfoto
  GIJay

  Stel nu dat het toch zover komt en je kunt scratchen met een druk op de knop… is het dan nog wel leuk??? Platendraaiers zullen nooit vergaan om de simpele reden dat ze heel leuk zijn om mee te werken. Stanton werkt al in die richting en dat vind ik dan helemaal niet zo slecht. Maar puur met computer, lijkt me gewoon saai. Dan geef ik het zelf op en ik denk dat ik niet de enige ben. Ik zal het sebiet even posten op http://www.i-dj.co.uk en dan kun je zelf volgen hoeveel er hun decks willen wisselen tegen iets anders. Trouwens ik heb vroeger heel veel met een denon gedraaid en weet maar al te goed dat het veel gemakkelijker is om mee te draaien dan 2 platenspelers. Maar het is toch niet hetzelfde en dat heeft helemaal niets met conservativiteit te maken. En dat van dat aan nieuwe software wagen is ook niet waar. Thuis of op cafe gaat dat nog. Maar het is toch niet hetzelfde, ik weet niet of je zelf draait? maar het is voor de meeste dj’s een ritueel als je elkaar terugziet om eens in elkaars platenbak te neuzen en te zien wat zei wel hebben en jij niet en omgedraaid. Met cd’s hoeft dit niet want je haalt het allemaal van het net. ik zie er dan gewoon de fun niet meer van in. De reden waarom dat er zoveel wannabe dj’s zijn is omdat het nu eenmaal leuk is met platenspelers te prutsen. Ik geef toe, wanneer een degelijk systeem bestaat dat mijn set-up kan overnemen wil ik het wel een kans geven, maar ik kan me niet inbeelden dat het even leuk is. Ik vind met cd’s draaien al helemaal niet zo leuk. Maar kom, ik zal de url straks wel doorgeven.

 • Profielfoto
  Reinier

  Spac-e-jay, je hebt DJs en DJs. Ik heb zo het idee dat jij meer in de hiphop zit en daar is scratchen iets dat moet kunnen ja. Het type DJ waar ik meer op af ga (trance, techno etc.) hoeft van mij echt niet te gaan scratchen hoor. Sterker nog, ik ga naar een andere zaal als ik DJ Jean nog een keer hoor scratchen… :angry:

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ja inderdaad ik DJ en probeer me niet te houden aan de conventionele set-up. Ik probeer zoveel mogelijk uit en draai met zowel software (Live) ,vinyl als met CD’s. Natuurlijk moet je niet met denon gaan draaien. Maar de pioneer CDJ’s zijn dus echt wel supermateriaal en ja je kan er een backspin mee doen en scratchen en eigenlijk veel meer dan met een technics. Weet je hoe moeilijk het is om een loop te zetten in een 12″? En om je helemaal de DJ feel te geven staat er staat zelfs een jogdial op ter grootte van een 10″.µ

  Even nog aan toevoegen dat ik geen bedroom-dj ben ;)

 • Profielfoto
  GIJay

  Een loop met een 12 inch is helemaal niet zo moeilijk. Komt gewoon een beetje techniek aan te pas. En Reinier, ik draai zelf Drum and bass en idd. als het er op aankomt heb ik toch liever hiphop ( geen r&b en al die zever, ik heb het over plain hiphop). Scratchen is een art en dat wal je nooit kunnen replacen. Ik heb zelf ook al heel wat tijd gespendeerd met het draaien met die pioneers. Maar de feel van vinyl is weg. Het voelt allemaal zo leeg. Je kunt ze laten syncen en nog even en ze passen zichzelf aan van hoogte. Is er dan nog wel een dj nodig? Ik moet eerlijk toegeven, het is een fraai stukje software (Traktor) maar het is niet hoe het in het echt gaat.

  Ik ben btw ook geen bedroom-dj. Maar als ik 3 of 4 platenspelers tegelijk kan gebruiken in mijn set, dwingt dat meer respect af dan iemand die met een paar cd-spelertjes aan het prutsen is.

  Voor de rest no harm mended. Ik probeer ook zoveel mogelijk want ik heb oo keen effectenbox en nog wat andere prullen. Ik vind dat ze die nieuwe technologie zeker moeten gebruiken maar niet voor het draaien zelf. Swat, We maken er gewoon een topic van in Audio. Want ik zit hier mar te typen en der komen geen sterretjes bij,gvd. :D

 • Profielfoto
  MacAttack

  Is het je enkel te doen om respect? Mij is het meer te doen om goeie muziek te brengen of ik er respect mee win, kan me niet veel schelen.
  Chapeau dat je met vier technicsen kan mixen maar, been there, done that, move on ;)

  Degene die bij mij het meeste respect afdwong was de kerel die ooit voor mij stond te draaien met een Contrabas, één technics, één pioneer CDJ en een laptop. En dat was niet omdat hij zo’n onconventionele set had maar omdat de muziek gewoon goed was.

 • Profielfoto
  djdnl

  Hee spacejay, waar draai jij dan? En hoe maak jij een loop met een 12 inch,

  Ik vind dat het altijd nog tools zijn die je gebruikt, wat en hoe moet een dj zelf bepalen! Dat grote djs geen digitale muziek draaien is al een tijdje uit ten boze. Carl Cox heeft bij final scratch een introductie gegeven, en dat systeem is toch heel erg leuk. Maar vanacht ben ik naar now&wow geweest, een zeeer gerespecteerde club in Rotterdam waar alleen grote jongens staan. En in beide zalen draaide ze gewoon digitaal! Roog draait zelfs met cd’s. Kortom ik ben ook geen bedroom dj, al draai ik daar wel graag, maar in de clubs waar ik sta (6 x per jaar in Plymouth in de uk oa) zijn ze niet vies van vooruitstrevend gedrag van de djs. Zeker omdat er nu zoveel zijn en ja wanabees zat. Maar wanneer ben je een wanabee? Als ik een jongen zie draaien met wa-dan-ook en hij krijgt het publiek gek dan respecteer ik hem, als ik een dj zie draaien die enkel zijn ding doet en niet eens in het publiek kijkt en ook nog een stil staat als een standbeeld en als iemand dan mijn mening wilt horen zou ik hem een bedroom-dj noemen..

  Kortom ik vind the-way-how niet zo belangrijk, ik vind het zelfs goed als ik djs zie uitproberen en vooral als ze niet bang zijn op-hun-bek te gaan.

  Ik voel uit je tekst dat idde een beetje de chapeau uithangt, en ik ken genoeg djs die d&b draaien. Die zijn wat genuanceerder over hun draaikunsten. En drum and bass met 4 platenspelers? Goh..

  gr