omt_admin
omt_admin Nieuws 26 november 2002

Tips om X sneller en schoon te maken

Naar aanleiding van een forum bericht, waar tips gevraagd werd om X sneller en “schoner” te maken, werden er een aantal goede tips gegeven.

Omdat Mac OS X meertalig is staan er meerdere talen in het systeem die veel ruimte in nemen. Het schilt al gauw zo’n 400 Mb als je deze weg haalt. Dit kan met twee programmatjes namelijk: Delocalizer en Youpi Opitmizer.

Verder maakt mac OS X elke dag bestanden aan die hij eigenlijk ’s nachts verwerkt, dit komt doordat OS X unix based is en unix draait normaal 24 uur per dag. Maar omdat de meeste mensen vaak hun Mac ’s avonds uit hebben staan hopen die bestanden zich op en wordt het systeem langzamer. Hier zijn weer twee programmatjes voor: Macjanitor en Macaroni. De laatste doet de taken volgens schema, hier hangt echter wel een prijskaartje aan verbonden. Macjanitor is gratis.

Voor een optimilisatie van het gehele systeem is System Optimizer X een goed programma. Aan dit programma hangt natuurlijk ook weer een prijskaartje maar het is maar een kleintje en het is het geld zeker waard!

Reageer op artikel:
Tips om X sneller en schoon te maken
Sluiten