Ogg Vorbis support voor iTunes

Door: bz2 - 5 reacties

Op deze site kun je een iTunes plugin vinden die Ogg Vorbis ondersteunt. Ogg Vorbis is een muziek bestandsformaat dat ontwikkeld is vanwege de patent- en licentieproblemen rond MP3 (MP3 is het werk van een Duits consortium die graag geld zien voor alles dat met MP3’s werkt).

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  mark visser

  Ik heb het gisteren geprobeerd. Het werkt als een zonnetje! Eindelijk kan ik mijn ogg bestanden gewoon in Itunes spelen. Eerder moest ik daarvoor MacAmp gebruiken. Zeer cool. Ik hoop wel dat nu de ogg standaard versie 1.o gehaald heeft dat Apple ogg ook gaat ondersteunen in de Ipod. De Ipod schijnt zo gemaakt te zijn dat nieuwe decoders in de software geladen kunnen worden. Al met al een zeer goede ontwikkeling dat ogg :)

 • Profielfoto
  Elger

  Ogg Vorbis heeft een hogere gleuidscompressie dan mp3. Dat betekent dat er naast kleinere files ook een betere geluidskwaliteit is :). Zelf ga ik nog steeds voor aiff bestanden maargoed:D

 • Profielfoto
  mailking

  betekend dat iTunes ook ript naar het Ogg bestand? of hoe maken we die?

 • Profielfoto
  patrickovitsj

  Ik heb ook de codec voor .ogg files voor iTunes 4 gedownload, maar bij mij werkt het allemaal even traag, terwijl een seperate codec voor quicktime (zodat ik ook toast 6 voor .ogg files kan gebruike)n veel soepeler werkt.
  Wie weet raad?
  :(

 • Profielfoto
  San10

  Juist ja, alleen na de update van quicktime 6.5 naar 7 werkte de ogg plugin voor zowel quicktime als iTunes niet meer, terwijl ze nog wel in de pluginfolder staan.
  Beiden sluiten af en vragen om een errorrapport naar appel te sturen.
  iTunes update naar 4.8 had ook geen positief effect hierop.

  Iemand een ogg plugin voor iTunes met Q7 aan boord?

  OS 10,3,9 iMac G4 700mHz

  ;-) Sanne