Macromedia: Contribute!

Door: Boris - 7 reacties

Het is een roddel, maar wel een degelijke roddel. MacroMedia komt binnenkort uit met een nieuw Web Publishing pakket wat betere samenwerking tussen webdesigner en opdrachtgever mogelijk maakt. Het pakket, Contribute genaamd, maakt het mogelijk om als opdrachtgever kleine wijzigingen in een site zelf door te kunnen voeren. Aangezien in de praktijk 80% van het bouwen van een website gaat zitten in het achteraf doorvoeren van kleine wijzigingen denk ik dat dit als een geschenk uit de hemel komt voor veel website ontwikkelaars. Contribute is voor een groot gedeelte gebaseerd op DreamWeaver dus voor de meeste webdesigners zal de overstap niet heel groot zijn.

Macromedia

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  cees

  :) Mooi dit lijkt mij een alternatief voor een content management systeem.
  Ben benieuwd hoe het technisch in elkaar steekt en of het ook op de mac werkt.
  Cees

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Macromedia en niet op de Mac?

 • Profielfoto
  Reinier

  “Macromedia en niet op de Mac?”
  Werkt Coldfusion wel dan op de mac…. ?

 • Profielfoto
  martijnf

  Dit klink mij als webontwerper wazig in de oren. De klant zelf wijzigingen doorvoeren? Is dat net zoiets dat als ik in het een restaurant kom en het eten niet lekker vind, dat ik zelf de keuken in mag gaan? ???

 • Profielfoto
  Flipstra

  Martijnf: Je hoeft ook niet zelf de keuken in te gaan, want met deze tool plaats je peper en zout op tafel. Je zou kunnen denken aan kleine aanpassingen binnen een (door de webdesigner) vaststaand stramien. Ik kan me voorstellen dat jij (net als mij) niet zit te wachten op telefoontjes van klanten die een telefoonnummer of een foto aangepast willen hebben, laat ze dat maar lekker zelf doen. Op die manier krijgen ze meer het gevoel dat het HUN site is en zul je zien dat ze ook sneller nieuwe content op de site plaatsen…

 • Profielfoto
  Bert

  Coldfusion werkt niet op de Mac, ‘vroeger’ wel:(

 • Profielfoto
  jacob

  :D Contribute nu geen roddel meer: is gelanceerd!

  :angry: Helaas blijkt het moeilijk te zijn om US $ naar EURO’s om te rekenen. Het pakket dat in de verenigde staten voor US $ 99,– wordt aangeboden, kost bij importeur Promate EURO 114,– of met Promate Card “slechts” EURO 109,–

  P.S. Die Cees bleek het toch aan het rechte eind te hebben: alleen leverbaar voor Windows!