M$ maakt 85% winst op Windows

Door: - 4 reacties

Onze grote vrienden bij Micro$oft moesten van de amerikaanse beurs inside info verstrekken over de winstmarge’s. Nu was de winst over het Windows OS geschat op 50%, wat in deze wereld best wel veel is. Nu M$ cijfers moest vrijgeven bleek dat er 85% winst op zit. Dan rest mij de vraag, waar blijft dat geld, ja, ik weet dat MSN het niet zo goed doet en de XboX al helemaal niet. Samen waren ze goed voor en slordige 274 miljoen dollar verlies. Bij de windows divisie was omzet 2,89 miljard dollar en de winst 2,48 miljard dollar. Dus waar het geld blijft weet ik niet, maar niet in de R&D afdeling, als ze die al hebben.

Verder doet het bedrijf het slechter dan eerst. Vier van de zeven onderdelen draaien verlies. Hoe lang gaan ze dit nou uitzingen?

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  Ik hoop zeer kort! Ik trakteer als microsoft helemaal weg is!:D

 • Profielfoto
  Flipstra

  Windows gaat niet helemaal weg en hoeft ook niets uit te zingen. Als je het kapitaal van Microsoft hebt + de monopoliepositie + de laatste gerechtelijke uitspraak in de USA, dan kan je op je vingers natellen dat het microsoft geen reet uitmaakt dat de XboX en MSN verlies maken. Zolang ze geld mogen binnen harken met Office en windows is er voor Microsoft niets aan de hand. Het is wel shocking dat ze zoveel marge halen op die produkten, maar zolang de consument het wil hebben blijft het zo. Er zijn natuurlijk wel alternatieven, maar voor het grote publiek geldt: wat de boer niet kent vreet ie niet. De buurman heeft ook windows en op m’n werk moet ik ook typen op een toetsenbord. Mensen lopen gewoon achter elkaar aan en vooral met computers is er een hele grote groep die er de ballen verstand van heeft, dus die kiezen liever voor iets wat ze kennen. En laten we eerlijk zijn, qua marketing heeft BillyBoy het niet slecht gedaan… :(

 • Profielfoto
  kompanje

  Weet iemand ook toevallig hoe Apple het doet ? Jaguar was ook bepaald niet goedkoop.

 • Profielfoto
  sctemme

  Het is hier (ik woon in de VS) helemaal niet verboden om een monopolie te hebben. Misbruik maken van je monopolie is wél tegen de wet en je belachelijk hoge marge in je monopoliemarkt gebruiken om een andere markt (games) open te breken kan beschouwd worden als misbruik. Dat zullen de andere spelers in de console markt niet leuk vinden, en Sony heeft daar veel meer armslag dan Microsoft op dit moment.

  De gerechtelijke uitspraak wordt door veel mensen als mild beschouwd, maar het feit is dat ze zijn veroordeeld voor monopoliemisbruik en door een hoop mensen in de gaten worden gehouden. Het zou ook best kunnen dat deze uitspraak het makkelijker maakt ze opnieuw veroordeeld te krijgen voor andere vormen van misbruik. (IANAL)