omt_admin
omt_admin Nieuws 19 november 2002

M$ maakt 85% winst op Windows

Onze grote vrienden bij Micro$oft moesten van de amerikaanse beurs inside info verstrekken over de winstmarge’s. Nu was de winst over het Windows OS geschat op 50%, wat in deze wereld best wel veel is. Nu M$ cijfers moest vrijgeven bleek dat er 85% winst op zit. Dan rest mij de vraag, waar blijft dat geld, ja, ik weet dat MSN het niet zo goed doet en de XboX al helemaal niet. Samen waren ze goed voor en slordige 274 miljoen dollar verlies. Bij de windows divisie was omzet 2,89 miljard dollar en de winst 2,48 miljard dollar. Dus waar het geld blijft weet ik niet, maar niet in de R&D afdeling, als ze die al hebben.

Verder doet het bedrijf het slechter dan eerst. Vier van de zeven onderdelen draaien verlies. Hoe lang gaan ze dit nou uitzingen?

Reageer op artikel:
M$ maakt 85% winst op Windows
Sluiten