MacAttack
MacAttack Nieuws 12 november 2002

Journaling activeren of niet?

In update 10.2.2 is de basis voor journaling toegevoegd. Journaling zou de integriteit van het systeem beter moeten beschermen tegen stroomonderbrekingen, crashes en niet gepland uitzetten van de Mac. Bij een restart worden beschadigde bestanden dan onmiddelijk gerepareerd.

Momenteel staat Journaling uit en kan je deze activeren door het commando “sudo diskutil enableJournal /” in te geven in de terminal. Voor je je in een hazewind naar de terminal begeeft en dit commando invoert, moet je wel weten dat de toegang tot je schijven veel trager zal verlopen. Dit met toch wel een verlies van 10 tot 15% Het gebruik van Journaling wordt dan ook enkel aangeraden voor servers. Een goeie backup is dus beter aangeraden dan het activeren van Journaling voor desktops en notebooks.

Reageer op artikel:
Journaling activeren of niet?
Sluiten