Journaling activeren of niet?

Door: MacAttack - 7 reacties

In update 10.2.2 is de basis voor journaling toegevoegd. Journaling zou de integriteit van het systeem beter moeten beschermen tegen stroomonderbrekingen, crashes en niet gepland uitzetten van de Mac. Bij een restart worden beschadigde bestanden dan onmiddelijk gerepareerd.

Momenteel staat Journaling uit en kan je deze activeren door het commando “sudo diskutil enableJournal /” in te geven in de terminal. Voor je je in een hazewind naar de terminal begeeft en dit commando invoert, moet je wel weten dat de toegang tot je schijven veel trager zal verlopen. Dit met toch wel een verlies van 10 tot 15% Het gebruik van Journaling wordt dan ook enkel aangeraden voor servers. Een goeie backup is dus beter aangeraden dan het activeren van Journaling voor desktops en notebooks.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  jvh

  Mac update OSX 10.2.2 brengt een serieuze snelheidsboost zonder JFS in te schakelen.
  Alles lijkt véél vlotter te werken.
  Mét JFS enabled lijkt alles terug bij het oude te zijn, zij het dat een antal zaken die uit cache komen wél nog veel sneller werken.
  Als je veiligheid wilt, en HFS+ is al niet zo’n systeem dat de HD mooi op peil houdt, run Norton maar eens elke dag: telkens andere fouten !!! , kan ik maar één goede raad geven: neem de verwaarloosbare snelheidsafname op de koop toe, en enable JFS !
  Tenzij je niet van je data houdt…
  En daarenboven, wie van ons maakt écht een backup ?
  En ooit al eens geprobeerd een bootable restore van OSX te doen …
  Dus: aanzetten maar !

 • Profielfoto
  JeePee

  Hoe zet je hem weer uit? Ik heb ‘m direct aangezet en ga morgen kijken welke invloed het heeft op de hoeveelheid fouten die DiskWarrior na iedere dag meldt. Dat zijn er vaak meer dan 1000 of 2000…. Na het updaten van 10.2.2 en het installeren van de demo-versie van Photoshop Elements kwam ik zelfs boven de 10.000 fouten….

  Ik ben benieuwd…;) en kom hier nog op terug!:)

 • Profielfoto
  dennis

  Op het moment download ik MacOS X 10.2.2 nog maar wat mij logisch lijkt is dit :
  het commando “sudo diskutil disableJournal /”
  Geen idee of het ook echt werkt?? maar het valt te proberen.

  Dennis

 • Profielfoto
  bz2

  De vermindering in performance wordt waarschijnlijk alleen bij schrijven van belang. Lezen gaat als het goed is nog met de oude snelheid.

 • Profielfoto
  bluap

  Iedere dag maak ik een backup van mijn ibook. Is heel simpel, als hij thuis aanstaat meld hij zich bij Retrospect backup server en die ziet dat het al weer een dagje terug was. Zo doende altijd een dag verse backup :D
  Helaas gaan de meeste mensen en bedrijven het nut van een goede backup pas inzien als het een keer mis ging

 • Profielfoto
  JeePee

  Het lijkt alsof Mac OS 10.2.2 met jfs aan minder fouten maakt, maar ik kom er nog op terug.

 • Profielfoto
  JeePee

  Een afname in snelheid is niet te zien. Ook in de MacFan wordt pas afname van snelheid beschreven tijdens het kopiëren van duizend files ofzo. Groot voordeel is het langer stabiel blijven van je systeem omdat de fouten in de directory afnemen. Zonder JFS is neemt die steeds meer toe, met JFS is dit beduidend minder, enorm verschil! JFS aan is dus een grote aanrader!!:D Niet voor niets houdt Apple hem in Panther standaard aan…:p