iPad, iTab, iTablet ?

Door: - 3 reacties

Het is Bill Gates’ paradepaardje: de Tablet PC, een soort van laptop zonder toetsenbord dat je via een stylus bedient. Op de vraag of Bill’s Tablet PC niet gewoon een “[Apple] Newton on steroids” is, antwoord Bill agressief dat de Newton feitelijk alleen maar “negative expectations” crëeerde.

Maar is Apple überhaupt wel bezig met een Tablet oplossing ?

Matthew Rothenberg denkt dat er al van deze Mac Tablet circuleren onder Apple engineers (en roept zelfs deze uitverkorenen op om hem vertrouwelijk verder in te lichten). De tablet zou bijvoorbeeld Apple’s InkWell gebruiken als software voor handschrift herkenning.

Ben Wilson rapporteert dat verschillende bronnen het niet verstandig zouden vinden als Apple zich in de Tablet PC markt gaat roeren.

Er wordt veel van de Tablet PC’s verwacht met name in electronisch publiceren (download je krant ‘s ochtends en lees ‘m in de trein) en in het onderwijs, een markt waar Apple traditioneel sterk staat (in de Verenigde Staten althans).

Binnenkort een iTab(let) of iPad kopen voor minder dan de prijs van de goedkoopste iBook ? De toekomst zal het leren. Bill denkt in ieder geval dat het circa 5 jaar zal duren voordat de Tablets de Verenigde Staten hebben veroverd.

Reacties

3 reacties
  • Profielfoto
    Zout

    Ik denk dat Apple heel groot kan worden in deze makt, ze weten altijd goeie toepassingen te bedenken, ze verkopen een totaal produkt. Met een oplossing ipv nog meer problemen, wat doe je als je Windhoos Tablet z’n touch screen niet meer herkent (wat in de windows wereld niet geheel ongebruikelijk is)

  • Profielfoto
    Ganymedus

    Ik denk dat apple hier zeker een goede kans van slagen heeft. Zeker omdat de processor snelheid hier niet van belang zal zijn. Dus zullen consumenten niet zosnel naar de processor kracht kijken. Die kijken eerder naar de mogelijkheden van de batterij, (zeker in verhouding tot de zuinigheid van de g3 en g4, kijk maar eens naar de ibook en tibook hoelang deze standby staan.) want dat is uiteindelijk het belangrijkste van alles. Verder, tja hij moet er wel een beetje flashy uitzien, ik bedoel, dat je thuis een lelijke grijze kast durft neer te zitten, dat is nog tot daar aan toe, maar dit ziet iedereen, in de trein en op het werk en op school. En tja, we willen toch altijd een iets mooier speeltje hebben dan de buren. Verder zie ik het wel zitten, zeker onder studenten zal dit een enorm succes worden, en anders iig bij mij!