omt_admin
omt_admin Nieuws 25 november 2002

iPad, iTab, iTablet ?

Het is Bill Gates’ paradepaardje: de Tablet PC, een soort van laptop zonder toetsenbord dat je via een stylus bedient. Op de vraag of Bill’s Tablet PC niet gewoon een “[Apple] Newton on steroids” is, antwoord Bill agressief dat de Newton feitelijk alleen maar “negative expectations” crëeerde.

Maar is Apple überhaupt wel bezig met een Tablet oplossing ?

Matthew Rothenberg denkt dat er al van deze Mac Tablet circuleren onder Apple engineers (en roept zelfs deze uitverkorenen op om hem vertrouwelijk verder in te lichten). De tablet zou bijvoorbeeld Apple’s InkWell gebruiken als software voor handschrift herkenning.

Ben Wilson rapporteert dat verschillende bronnen het niet verstandig zouden vinden als Apple zich in de Tablet PC markt gaat roeren.

Er wordt veel van de Tablet PC’s verwacht met name in electronisch publiceren (download je krant ‘s ochtends en lees ‘m in de trein) en in het onderwijs, een markt waar Apple traditioneel sterk staat (in de Verenigde Staten althans).

Binnenkort een iTab(let) of iPad kopen voor minder dan de prijs van de goedkoopste iBook ? De toekomst zal het leren. Bill denkt in ieder geval dat het circa 5 jaar zal duren voordat de Tablets de Verenigde Staten hebben veroverd.

Reageer op artikel:
iPad, iTab, iTablet ?
Sluiten