Geen online movie download voor Apple

Door: MacAttack - 2 reacties

Vorige week kwamen 5 grote filmmaatschapijen (MGM Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Universal Studios en Warner Bros) gezamenlijk met een nieuw produkt op de markt “Movielink”. Movielink is een online videotheek waar je recente films kan downloaden en bekijken tegen betaling. Het spijtige nieuws is dat Movielink enkel werkt op Windows. (Voor Windows fanaten die nu rechtop veren en onmiddelijk hun Apple vriendjes willen opbellen om hen uit te lachen ; blijf rustig zitten en lees verder)


Dat movielink niet door Mac wordt ondersteund is toch wel een beetje verwonderlijk omdat Apple met de iMac de nadruk legt op het gehele multi-media gebeuren naar de consument thuis toe. Vandaar ook de grote ontevredenheid van de filmmaatschappijen die Apple toch al jaren ondersteunen. Apple zou geen moeite willen doen om een veilig systeem te ontwikkelen dat illegaal gebruik van media-formaten waarop auteursrechten rusten, onmogelijk maakt op macs.

Apple van zijn kant rolt de bal terug en vindt dat movielink nog niet rijp is voor de markt omdat het systeem DRM (digital rights management) waar movielink op gebaseert is, teveel de nadruk legt op beveiliging en daardoor veel te veel het gebruiksgemak, dat Apple zo nauw aan het hart ligt, in de weg staat.
Er zou wel intentie zijn van Apple om in de toekomst de mogelijkheden te voorzien die een veilig gebruik van movielink toe te laten op Mac.

Zoals ik al zei draait movielink dus wel op Windows. Maar op deze wereld is niemand gelijk dus is Movielink enkel toegangkelijk voor Amerikaanse surfers. Dus of je nu een europese maccer of windonees bent, movielink werkt niet op je systeem.

Artikel

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  Movielink; ze vertelde me dat de films ± 500 megs waren per stuk. Een fatsoenlijk divx-je (die een sublieme beeldkwaliteit hebben met redelijk nieuwe codex) weegt net 1 cd groot (700 megs). Waarom zou ik dan overstappen op movielink? En waarom zou movielink veilig / niet te kopieren zijn; als ik een fimpje maak van mn desktop terwijl de film draait, en ik neem het geluid apart op, zet dat iets later weer in elkaar dan is het toch ook een perfecte kopie?!

  Ik snap niet waar die lui van Movielink heen willen. Maar dit werkt niet. Het idee van online videotheek is natuurlijk wel aardig; scheelt fietsen naar de videoland:D

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik geloof zelf ook niet echt in het systeem, toen ik hoorde dat je moest downloaden en de kwaliteit niet kan tippen aan dvd had ik al direct iets van leve de videotheek op de hoek. Het wordt echt wachten op mpeg-21 voor we iets serieus mogen verwachten in de sector van online video