MacAttack
MacAttack Nieuws 19 november 2002

Geen online movie download voor Apple

Vorige week kwamen 5 grote filmmaatschapijen (MGM Studios, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, Universal Studios en Warner Bros) gezamenlijk met een nieuw produkt op de markt “Movielink”. Movielink is een online videotheek waar je recente films kan downloaden en bekijken tegen betaling. Het spijtige nieuws is dat Movielink enkel werkt op Windows. (Voor Windows fanaten die nu rechtop veren en onmiddelijk hun Apple vriendjes willen opbellen om hen uit te lachen ; blijf rustig zitten en lees verder)


Dat movielink niet door Mac wordt ondersteund is toch wel een beetje verwonderlijk omdat Apple met de iMac de nadruk legt op het gehele multi-media gebeuren naar de consument thuis toe. Vandaar ook de grote ontevredenheid van de filmmaatschappijen die Apple toch al jaren ondersteunen. Apple zou geen moeite willen doen om een veilig systeem te ontwikkelen dat illegaal gebruik van media-formaten waarop auteursrechten rusten, onmogelijk maakt op macs.

Apple van zijn kant rolt de bal terug en vindt dat movielink nog niet rijp is voor de markt omdat het systeem DRM (digital rights management) waar movielink op gebaseert is, teveel de nadruk legt op beveiliging en daardoor veel te veel het gebruiksgemak, dat Apple zo nauw aan het hart ligt, in de weg staat.
Er zou wel intentie zijn van Apple om in de toekomst de mogelijkheden te voorzien die een veilig gebruik van movielink toe te laten op Mac.

Zoals ik al zei draait movielink dus wel op Windows. Maar op deze wereld is niemand gelijk dus is Movielink enkel toegangkelijk voor Amerikaanse surfers. Dus of je nu een europese maccer of windonees bent, movielink werkt niet op je systeem.

Artikel

Reageer op artikel:
Geen online movie download voor Apple
Sluiten