De weerman gratis op je Mac

Door: MacAttack - 10 reacties

Al sinds de eerste versie van Meteorologist sta ik versteld van de meerwaarde die een eigenlijk simpel gadget aan je Mac kan toevoegen.

Ik zelf ben het type mens dat s’morgens opstaat en ipv eerst de verfoeilijke kankerstok op te steken, de on knop van zijn Mac zoekt, zijn e-mail checkt, even langs MacOSX.nl surft, vervolgens de douche in kruipt en dan nog even terug gaat surfen om dan te ontdekken dat hij weer te laat is voor zijn werk. Dus de gordijnen openen is er niet meer bij. Vroeger werd ik daar voor gestraft door op straat te belanden in een helse bui gekleed in t-shirt of in de brandende zon met een winter-jas aan. Maar sinds ik dit speeltje heb, kom ik dus altijd piek-fijn op mijn werk, maar alsnog te laat.

Meteorologist voegt een compleet weerstation toe aan je menubalk . Tot op 10 dagen op voorhand kan je zien welk weer het wordt en dit op een zeer overzichtelijke en mooi afgewerkte wijze. Leuk detail : dit is freeware!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  mailking

  krijg het zo niet aan de praat… morgen nog maar eens proberen met een heldere geest… ahahah

 • Profielfoto
  MacAttack

  Je moet naar “location switcher” in het menu onder het meteorologist-icoon in de menubalk gaan en dan je stad waar je woont ingeven, normaal zou ie dan moeten werken. Ook wel handig is van hem bij je inlogprogramma’s te voegen zodat hij bij elke start up automatish het weer aanduid in je menubalk

 • Profielfoto
  mailking

  aha.. ikzie nu iets… maar niet veel. alleen boven in de balk idd. kan ook locatie aanmaken, maar zie geen opstart logo, kan niet quiten en de preferences komen niet naar voren?

 • Profielfoto
  mailking

  aha nu wel… vreemd, toch iets niet lekker in de haak met die OSX optimizer.. heb hem eruit geflikkerd nu loopt alles ook sneller? conflicten? in X.2.2?

 • Profielfoto
  MacAttack

  Het heeft geen start up logo, je moet het een beetje bekijken als je klok in je menubalk, je kan onmiddelijk zien aan een icoontje of het regent, of de zon schijnt , de temperatuur, e.d. voor meer info over de wind of uv index en de voorspellingen vind je in het dropdown menu als je op het icoontje in je menubalk klikt. Ook de preferences en het uitzetten gebeurt in dat dropdown menu. Dus alles vind je in dat drop down menu. Het is zeer eenvoudig en daarom vind ik het net zo goed. Het is very apple minded vind ik.
  Je moet wel over een continu internet beschikken zoals adsl of kabel, vermits het om de 10 min een update geeft van weersveranderingen

 • Profielfoto
  Whymme

  Meteorologist is fun! Ik had het o.a. gebruikt om te kijken wat voor weer het was in de verschillende plaatsen van de VS toen ik daar op vakantie was (en voordat ik ging). Ik heb nu echter wel een probleem; ik krijg die plaatsen niet meer verwijderd uit mijn lijst van voorkeuren.

  Whymme

 • Profielfoto
  MacAttack

  Normaal kan je die verwijderen in de location switcher, bij edit locations

 • Profielfoto
  Gijs

  best leuk, maar kun je hem geen Celsius laten aangeven?

 • Profielfoto
  MacAttack

  ja idd kan inderdaad in de preferences natuurlijk

 • Profielfoto
  Gijs

  Dacht ik ook, maar ik zag het niet. Stom, had even niet door dat de Yanks dat als ‘metrisch’ zien…