Zire video’s

19 reacties

Naar aanleiding van mijn vorige artikel kreeg ik een reactie van Job Geheniau.

Hij heeft 4 video’s van de zire gemaakt voor de introductie van de zire in Nederland en Duitsland. Hij heeft deze filmpjes op zijn homepage geplaatst.

Dus wil je de zire ook zien bewegen kijk dan eens op deze link.

voor het bekijken van de filmpjes is wel realplayer nodig

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  franswilco

  Realplayer: Wie gebruikt die troep nog? :(

 • Profielfoto
  Niels Schooneman

  iets genuanceerder mag ook wel ???

 • Profielfoto
  Elger

  Het is maar dat je het weet. Op macosx zit echt een vette reclame en zooi vrije versie van realplayer :).. tenminste die ik heb is gaaf. Ik heb geen klachten over realplayer, moet je maar een goede systeemconfiguratie + macosx gebruiken.

  succes ermee en hou eens op over dat schelden op realplayer.

 • Profielfoto
  Elger

  Het is wel om aan te zien :)… beetje futuristisch nog, maar wel de manier waarop ik zon dingetje zou willen gebruiken.

  Het mast filmpje is ookwel aardig… allen de “acteerprestatie” heb ik zo mn twijfels over?!

 • Profielfoto
  job

  Waarom ik realplayer gebruik?

  Omdat ik tot op heden geen ander programma heb gevonden wat zo veel kan comprimeren en waarbij de kwaliteit redelijk gehandhaafd blijft. Echt waar, alle soorten quicktime, mpg, e.a. bestanden zijn muchhhh bigger! Als je mij niet geloofd, ga eerst eens zelf experimenteren en overtuig mij van het tegendeel.

  Het Mast filmpje zijn uiteraard geen acteurs. Dit zijn ‘echte’ mastwerkers van KPN. Vandaar het uitzonderlijke ‘acteertalent’

  Job Geheniau

 • Profielfoto
  MacAttack

  Dit zijn toch maar eindwerkjes voor het school hoop ik? Anders wordt zire een flop!!! Qua acteren is het slecht, maar qua idee en profilering ook. Als je die reclame ziet denk je dat nederland een oostblokland is dat in zware reccessie zit. Ik ben uit belgie en da’s mijn indruk. Gelukkig ken in nederland. Toen ik Zire op een site zag, wou ik het wel hebben, maar na het zien van de filmpjes heb ik zo mijn twijfels, het lijkt wel een produkt uit een gadgetstore aan de hand van het filmpje schat ik de prijs van Zire op zo’n 15 Euro.

  Sorry voor de zware kritiek, maar als palm die weg opgaat?!

 • Profielfoto
  job

  oostblokland….ik begrijp de kritiek niet. Enigszins ononderbouwd.
  gadgetstore….?

  De Zire is bedoeld voor een jong publiek, vandaar een wat hippere aanpak dan een clean filmpje met mensen strak in het pak in een office.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wat bedoel je met hip? in een oostblokland is dit mischien hip, zelfs reclame voor Mr Proper is hipper. Ik bedoel niet mensen in pak in een office ik heb het net over hippe jonge mensen!!!! dit zijn helemaal geen hippe mensen en ook de situaties zijn niet hip. Solicitaitie, supermarkt een cafe en de krant lezen op de trein, sorry it ain’t hip!!!!!! er wordt geen enkele situatie aangeduid waarvoor de zire zou kunnen dienen zonder je belachelijk te maken, zeker het cafe clipje is het meest onhippe dat ik ooit heb gezien. Welk meisje zou zich nu op die manier laten inpakken?????? Ok het clipje op de trein valt nog het beste mee, maar ik vind het echt niet zo hip!!!!

  Dat is wat ik net bedoel met mijn kritiek en je bevestigd het in je post het moet hip overkomen, maar het lijkt dus bedacht door een paar 60ers, waarschijnlijk de directie van palm?!

 • Profielfoto
  job

  Lijkt me verstandiger op hierop maar niet in te gaan, voordat er een soort nutteloze thread ontstaat waar ik mij volledig van distancieer.

  Over smaak valt te twisten en in dit geval stop de twist bij deze.

 • Profielfoto
  MacAttack

  zo erg is het nou ook weer niet ; één slechte kritiek maar ;) Trouwens ik vind de productie wel mooi afgewerkt hoor, dat was ik mischien wel vergeten te vermelden. Het gaat me enkel om de scenario’s en de beeldvorming. Ik maak zelf ook clipjes en weet dat je na het afleveren steeds trots bent op je werk, kritiek is dan soms wel moeilijk te aanvaarden, maar als ik nu kijk naar het clipje van me dat een publieksprijs kreeg in 1998 van sabam dan schaam ik me nu rot.
  als wederdienst mag je lachen met mijn clipje:-) http://homepage.mac.com/moremail/iMovieTheater1.html

 • Profielfoto
  job

  Nou dat is jezelf indekken voor ooohh’s en aahh’s of wellicht een kritische noot.

  Mooi geschoten, maar voor mij traag en onduidelijk. Edoch daar gaat het niet om. Ik sta uiteraard open voor kritiek, want alleen oohh’s en aah’s daar kom ik niet verder mee.
  Verder heb ik niet veel meer toe te voegen want nogmaals ieder zijn smaak.

  En dat oostblokland blijft maar hangen…ik heb echt geen idee waar je deze vergelijking vandaan haalt, of het moet zijn dat ik soms kleuren naar het zwart wit laat neigen en dus wat valer maak. Als je dat oostblok vindt, dan heb je de laatste tijd niet veel meer naar MTV of TMF gekeken.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wel dat van dat oostblokland heeft er gewoon mee te maken, dat ik heel geintresseerd was in Zire, maar die clipjes maken het produkt gewoon ouderwets. Zoals ik al zei het scenario en de beeldvorming lijken me zo achterhaald dat is al.

  En ons clipje is idd traag en onduidelijk. de trend toen was flitsend en snel en dat wouden we dus niet maar nu is dat zelf mijn bezwaar. Kijk binnen vier jaar eens naar je clipje en je weet exact wat ik bedoel met de kritiek op je clipje. En ik dek me niet in. Ik wil je gewoon laten zien dat ik niet zomaar mijn kritiek uit.

  En maak er niet zo’n drama van, denk gewoon “die belgen zijn toch raar” :p

 • Profielfoto
  job

  uiteraard is over 4 jaar het zire clipje slecht en achterhaald. Logisch. Maar nu nog niet.
  En het laatste wat ik doe is er een drama van maken.
  De Mac is ook een heel goede computer, maar toch heeft niet iedereen een mac….veel mensen hebben kritiek op de mac…..ik niet (nauwelijks:) )

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Sorry MacAttack, maar ik begrijp job zijn commotie wel. Je zit eerst zijn clipjes tot op het bot af te breken en dan zeg je dat het niet zo erg is?! Ook ik kan je redeneringen niet echt volgen, trouwens. Oostbloklanden? Waar haal je dat van? ??? Je kan kritiek hebben, maar zeg dat dan toch niet op zo’n manier. Eindwerkjes voor school, dat is kleinerend gezegd en niet mooi van je MacAttack!
  De Zire is ook een gadget en slechtste reclame ooit, das gewoon schelden :0

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wel mika, je hebt mij blijkbaar nog nooit horen schelden dan. Alles wat ik heb gezegd meen ik ook. En een mening mag je verkondigen.
  Ik vroeg me af of het een eindwerkje was toen ik de clips zag en dan bleek het een officeel clipje te zijn, tja wat moet ik dan zeggen “ik vind het geweldig!”? Of moet ik dan mijn mond houden? Wel ik luister zelf enkel naar wat mensen hebben op te merken over mijn werk dan naar het gejuich. Van ja-knikkers kan je niks leren.
  Wat het oostblok-gevoel betrefd ik zal het nog een keertje proberen uit te leggen. Ik zie totaal niet dat het in nederland is opgenomen als je niet op de trein zou letten en op de nederlandse nummerplaat. Dit kan een compliment zijn als het nog over een plaats zou gaan waar je zou willen wonen. Maar nee het is echt geen land waar ik zou willen wonen dat je te zien krijgt. Die zire wordt ook nog eens voorgesteld als een gadget die je gewoon niet zou gebruiken in het dagelijkse leven. Totaal geen “cool-factor” het ding kan precies gewoon niks. Als het een GSM was zou ik nog denken, hmmmm dat kan meer dan de mijne. Ik verwacht meer van een handheld dan dat het een notittieblokje is. M.a.w. iets waar je mee in een oostblokland nog mee kan uitpakken maar niet hier.

  Of om het heel kort te zeggen en heel cliche “it’s so nineties”

  Ik wou een Zire maar na het zien van de reclame had ik mijn bedenkingen of ik zoiets wel nodig had. Duidelijker kan ik niet zijn denk ik. Reclame moet je doen kopen, niet doen nadenken over de toegevoegde waarde aan je leven.

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  de specifacties al es bekeken van de Zire? Het ding kan ook niet meer dan notities, adressen en afspraken opslaan en met infrarood uitwisselen. Het is een low-budget palm. En dat wordt allemaal mooi uit de doeken gedaan. Als er niks meer is, dan moet er ook niks meer getoond worden. Er wordt getoond hoe de Zire bij alledaagse dingen, een hulp kan zijn en het leven vergemakkelijken. Zonder al die papiertjes, visitekaartjes en zo te moeten bijhouden. Er is gewoon niks meer cool aan. Wat wil jij er dan van maken? Een Bond-gadget? Het is de simpelste Palm die je kan krijgen, voor gewone mensen dus.
  Wat dat Oostblok-gedoe betreft. Ik vraag me af waar jij dan woont?! (het is trouwens een commercial voor Nederland en Duitsland en in Duitsland is de sfeer nogal huiselijk; doelpubliek bekijken dus). Woon jij in een soort sience-fiction stad? De Zire is bedoeld voor iedereen, dus moet dat ook getoond worden in de spotjes. Ik denk dat je niet goed beseft wat een Oostblokland is. Daar zie je die moderne bureau’s van in het eerste clipje niet, daar is de gemiddelde mens nog arm! Moest je het filmpje louter op zich bekijken, gaat je kritiek al heel wat meer op. Maar de context en doelpubliek spelen ook mee. Je maakt niet alleen een hip spotje omdat het hip is!

  En wat het schelden betreft, blijkbaar hou jij er andere normen op na. Maar ik vind in ieder geval dat je kritiek ietsje genuanceerder kan en niet zo eigenwijs.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Waarom spreek je alle logica eigenlijk tegen? Sinds wanneer gaan we eerlijke reclame maken? Reclame dient om een product te verkopen, niet om het te bagateliseren.

  Als je even de software-pagina’s er op na leest kan het ding een pak meer. En ja al die software is er niet bijgeleverd, duh!

  Omdat het in duitsland ook op de markt komt moet het allemaal simpel zijn? Bedoel je dat duitsers te simpel zijn voor high-tech? Wie is er nou eigenlijk aan het schelden?

  Als ik jouw bezig zo bezig hoor hadden ze beter 2 mensen gefimd die wireless pong aan het spelen zijn.

  Zijn we zelf ook niet een beetje eigenwijs? Waarschijnlijk wel en beschouw dat maar als een compliment.

  Waar ik vandaan kom? Antwerpen max 400 km van jouw verwijdert en blijkbaar al zo anders?!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  De Zire heeft heel weinig geheugen, dus veel software kan je er niet bij poefen. En reclame moet idd je product doen verkopen, maar onnodig je product de hemel inprijzen, helpt misschien kortstondig. Maar een keer dat de mensen het door hebben, zullen ze terugklappen en goede reclame wordt dan slechte reclame.
  Ik heb niet gezegd dat het simpel moet zijn voor Duitsers, dat leg jij me in de mond! Ik heb Duitse vrienden en zelf familie en weet dus heel goed hoe de Duitse mentaliteit in mekaar zit. Degelijkheid, klasse en eenvoudigheid (niet slecht bedoeld voor alle duidelijkheid), alledaags gebruik, daar houden Duitsers van.

  Wireless pingpong spelen? Waar haal je dat nu weer uit?
  Maar ik hou erover op. Je bent veel te snel op je tenen getrapt. Ik zou zeggen, maak een filmpke zoals jij het ziet en overtuig ons dan maar.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Moet ik mijn rekening nummer door geven? daar kan dan het budget op gestort worden :p

  Voor alle duidelijkheid ik ben zeker niet op mijn teen getrapt ik wil enkel maar duidelijk maken, wat ik er van vind. Enkel “this sucks” zeggen is mijn stijl niet. Ik verduidelijk ook graag waarom.

  En nu naar het volgende onderwerp (wat zuigt en wat niet ;) )