Boris
Boris Nieuws 3 oktober 2002

Stopt Chipmunk met Apple verkoop?

Het lijkt er op. Vandaag kwam de Chipmunk nieuwsbrief binnen met een schrijnend verhaal. Ik heb het maar integraal overgenomen hier:

“Apple draait de dealers een poot uit.

Vorige week schreven wij nog: “Zoals het er nu naar uit ziet gaan de prijzen van alle Apple produkten per 1 oktober met 4,5% omhoog.”

Echter is ons ondertussen pijnlijk duidelijk geworden dat Apple nog veel gekkere dingen aan het uitspoken is. De prijzen die wij voor de Apple machines moeten betalen zijn wel degelijk omhoog gegaan. De iMac met 4,5%, de iBook valt mee met 3,4%, en de PowerMac G4 is maar liefst met 5,6% omhoog. Echter de prijzen waar Apple zelf voor verkoopt op de applestore (http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlstore/) zijn onveranderd. Het prijsverschil tussen onze inkoopsprijs en de applestore is daarmee gezakt tot 5%. Met andere woorden als wij voor de applestore- prijs zouden verkopen is onze brutto marge 5%. Die 5% dekt net (gemiddeld) onze kosten dus zijn wij dan voor de kat zijn viool aan het werken. Onder de applestoreprijs verkopen is dus al helemaal niet meer aan de orde. Boven de applestoreprijs verkopen is ook niet reeel want dan kunt u als klant net zo goed gewoon bij apple zelf bestellen.

Maar het wordt nog gekker… Er is ook een “AppleStore voor het Onderwijs”! http://store.apple.com/Apple/WebObjects/nlInd Voor “docenten en studenten […] Kies deze optie als u producten voor eigen rekening wilt aanschaffen en wilt profiteren van de kortingen die Apple biedt voor het onderwijs.” Iedere student kan daar dus bestellen. Volgens ons weet geen hond van het bestaan van deze site, maar hij staat er echt. Voor wie student of leraar is (of een buurjongen heeft…) is het uiterst lucratief om daar te bestellen want de educatieve korting is maar liefst 5%. Heee ?! Vijf procent, die kwamen wij eerder in dit verhaal ook al tegen! En ja hoor, het klopt precies. De educatieve prijs is precies (nou ja, op een cent na) gelijk aan onze inkoopsprijs. Dus als u voor een student kunt doorgaan kunt u bij Apple tegen onze inkoopsprijs inkopen! Wat wilt u nog meer?

Voor ons is het daarmee dus niet reeel om nog langer Apple computers te verkopen. Wij hebben nog wat modellen staan die wij nog voor de oude prijs hebben ingekocht. Die vindt u hieronder als aanbiedingen terug. Daarna kunt u wat ons betreft bij de AppleStore terecht.

Wij betwijfelen sterk of Apple hier goed aan doet. De dealers doen met zijn allen veel goed werk voor Apple. Met veel liefde voor de Mac wordt er klant voor klant uitgelegd wat het is wat een Mac nou zo mooi maakt. Maar die liefde moet wel van twee kanten komen.

Apple heeft ons al wat vaker streken gelapt. Daar zijn achteraf wat half-bakken compromissen uitgekomen die enige tijd later zelfs teruggefoezeld zijn. Maar nu zijn wij het dus echt zat…

Wij gaan uiteraard door met het verkopen van alles voor uw Macintosh. Zoals wij overigens al weer 15 jaar doen. Deze maand vieren wij ons 15-jarig bestaan. De feeststemming is alleen een beetje verprutst door bovenstaande perikelen.

Wij zijn bezig om ons assortiment wat te verbreden om het weg vallen van de Apple-omzet op te vangen.”

Chipmunk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stopt Chipmunk met Apple verkoop?
Sluiten