Spelling controle…

14 reacties

Ik zat net een mailtje te schrijven totdat ik me helemaal rot schrok. De spellingcontrole in Mail herkent de woorden “Apple” en “Finder” geen eens!

Ik ben toen even wat dingen uit gaan proberen en hiernaast zie je een klein deel van het resultaat. Alle iApps herkent hij wel behalve de 2 nieuwste. (iChat pakt hij al wel.)

Het belachelijke is dat de spellingcontrole wel woorden als Microsoft en windows herkent. Macintosh herkent hij ook.

Echt belachelijk voor woorden dat een Apple geen eens het woord Apple herkent!

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  dennis

  Ja ja, dit was al bekend! Maar idd echt schandalig!
  OS X 10.2.2 zou hier in ieder geval wel even een kijkje op mogen nemen!

  Dennis

 • Profielfoto
  pjvg

  Wat zegt ie met iPhone en iSite? Zou leuk zijn als ie die wel accepteerd:)

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Misschien dat apple zich net zoveel klanten wil rijk maken als ms heeft? Microsoft herkent namelijk ook geen eigen namen in word e.d. ;) Misschien dat dit een goed punt kan zijn voor mensen om apple te gaan kopen? Het heeft dezelfde vertrouwde foutjes? Hmm nouja, zichtbare foutjes dan.:p

 • Profielfoto
  Frans

  Beetje flauw allemaal hoor !!!
  Het is een spellingschecker dus een soort woordenboek. Daar horen niet eens merken in thuis.

  Philips staat toch ook niet in de dikke van Dale ?

  Groeten,
  Frans

 • Profielfoto
  Zout

  Had toch gedacht dat ze dat wel zouden invoeren, dom! zou iphone er al wel inzitten als easter egg?

 • Profielfoto
  mailking

  Tja zo was ik laatst op de Roos design site, waar je logo’s kunt donwloaden [echt superhandig voor ons grafici] daar wel het logo van Microsoft, en geen mac, of apple en macintosh.. howel toch denk ik de 90% van de grafische industrie met een mac werkt……?

  mk

  http://www.roos-design.nl/index.php

  de link, maar die kenden jullie al niet?

 • Profielfoto
  Igor

  iPhone en iSite zitten er ook niet in. Junkyard wel maar hij herkent meerdere engelse woorden….

 • Profielfoto
  Rob de Korte

  En als je nu Bill Gates intoetst,komen er dan ook van die rooie vlekken.:)

 • Profielfoto
  Amsterdam

  :D *TE* grappig hahahahahahaha! En ongelooflijk tegelijk.

 • Profielfoto
  Roos Design

  Hey Mailking!!!!
  Heb inderdaad gechecked en het is inderdaad schandalig dat ik maker van de website het Apple Macintosh logo niet heb geplaatst, ben zelf fanatiek mac gebruiker. Maar deze hele stomme en onvergeefelijke fout is reeds gecorrigeerd (iemand nog een kleurenversie of moet ik de ook weer zelf maken) ;)

  Bastiaan
  http://www.roos-design.nl/

 • Profielfoto
  Xanthos

  :( Gezien ik op de site van roos-design geen mogelijkheid vind om een reactie te sturen dan maar even hier proberen: het is een zeer leuk idee maar het zou me toch handig lijken om een alfabetische lijst te hebben ipv alleen een search engine … of heb ik niet goed gekeken ?

  gr

  xanthos

 • Profielfoto
  Roos Design

  Alfabetisch lijstje wat is daar het nut van als je een logo zoekt weet je de naam toch wel? en als je niet precies weet hoe je het schrijft kun je altijd zoeken onder bijv.

  Zinlo, zinloos, gewe, weld of geweld zo kom je uiteindelijk toch ook bij zinloos geweld.

  Dus tja een alfabetisch lijstje vindt ik wel een beetje overbodig, wat ik eerder van plan ben is bijvoorbeeld een pull-downtje erin te zetten dat je zoekt onder naam en kleur, ofwel zoek je KPN in CMYK, Black & White of PMS, daar zie ik meer nut in.

 • Profielfoto
  Xanthos

  :( Was maar een idee … vind het gewoon handiger, je ziet dan meteen of iets er al dan niet is ipv bv ” Error! this query is not allowed” of ” We have found 0 objects for you:” als anwoord te krijgen …

 • Profielfoto
  Roos Design

  Zit het net zelf weer terug te lezen sorry dat ik een beetje bot overkwam was niet de bedoeling!!!! Ik zal hieronder wel effe een goede uitleg geven.

  In ieder geval zal ik even uitleggen waarom ik er niet meer aan begin met een A t/m Z lijst. Ik heb dit in het verleden al eens gedaan, kon men gewoon een A intikken en kreeg men alles met de A, het gevolg was dat ik helemaal zielig geript werd. Nu vindt ik dat nog niet zo erg, De constructie zit als volgt in elkaar ik heb 2 internet servers een in Amsterdam en 1 hier op de studio, daar staat ook het archief zelf. Het voordeel is dat ik op de studio onbeperkt ruimte heb. Het nadeel is met 2000 unieke bezoekers per dag en daarvan een aantal die dan zouden rippen van A t/m Z is dat mijn internet verbindings snelheid drastisch zakt tot zover dat het voor niemand een pretje is om te internetten.

  Sinds ik dus het woord zoeken heb geintroduceert ben ik nagenoeg van de A t/m Z downloaders verlost en heb ik alleen nog maar mensen over die zich wel netjes gedragen en op die manier hebben die 2000 unieke bezoekers niet zo’n deprimerend effect op mijn internet verbinding:) en blijft het voor de persoon die aan het downloaden is ook leuk want er is niks irritanters als 300 k bestandje downloaden en er 10 minuten op moeten wachten omdat er iemand heeft besloten het archief in zijn geheel voor zichzelf te willen hebben om wat voor een reden dan ook.

  Het stukje wat je schrijft over je ziet gelijk of iets er is of niet ben ik het niet mee eens, als je gewoon het woord of gedeeltelijke woord intikt dan zie je vanzelf of het er is of niet. Krijg je niks te zien dan heb ik het er ook echt niet staan. Ben nog wel bezig om logo’s ook nog te voorzien van zoekwoorden. zoals shell kan je dan zoeken onder fuel brandstof, tankstation, gasstation, oil, olie maar dat is iets wat later komt want het zou betekenen dat ik mijn gehele archief stap voor stap weer af moet en ieder logo een aantal zoek woorden moet meegeven, hier heb ik op dit moment geen tijd voor maar zal ongetwijfeld nog wel komen.

  Maar goed sorry voor het botte antwoord was echt de bedoeling niet, ik hoop dat ik een beetje heb duidelijk gemaakt waarom ik bepaalde dingen er liever niet in knal.

  grtz Bastiaan