SMSen en bellen via Bluetooth!

10 reacties

Sinds vandaag ben ik de trotse bezitter van een D-Link adapter. Deze adapter maakt het mogelijk Bluetooth te gebruiken met je Mac. Ik ben dus gelijk aan het spelen gegaan en kwam een aantal leuke functies tegen!

Ik gebruik dus Bluetooth om een verbinding tussen mijn Mac en mobiel mogelijk te maken. Alle mogelijkheden zitten eigenlijk in het programma Adresboek verborgen. iSync is ook heel handig om je contacten en agenda bij te houden maar dit was al bekend.

Als je contacten in je Adresboek staat en klikt er één aan, ga dan naar het telefoonnummer toe. Als je hierop klikt kun je kiezen of je het contact wilt bellen of een sms wilt sturen! Dit verloopt zeer snel! Na verzending was de SMS na 2 seconden bij een andere mobiel binnen! Een functie die dus in het adresboek zit zonder dat dit vermeldt staat op de Apple-site!

En natuurlijk een screenshot:

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  zoem

  Nu zou het nog mogelijk moeten zijn om door de microfoon en luidsprekers van de mac te kunnen bellen. Dan kan de mobiel echt uit de weg gelegd worden. Want ik ben veel met de Powerbook op stap, en dat lijkt me wel leuk.

  Echter een oproep naar Apple en Nokia, nu werkt iSync enkel met Ericson toestellen.
  Ik heb geen zin om mijn car-kit en telefoon te vervangen, enkel voor iSync. ???

 • Profielfoto
  pjvg

  Bellen werkt al wel, alleen wordt slechts het nummer gebeld. Je moet dus nog steeds de mobiele telefoon pakken. Zou mooi zijn als het via de ingebouwde microfoon gaat. Dat kan volgens mij alleen als de Bluetooth USB-adapter voiceverbindingen ondersteund, net als bij een headset het geval is. Ik denk dat daar het probleem ligt. iSync werkt nog niet met Nokia omdat Nokia nog geen SyncML ondersteund (communicator echter wel) aldus een nieuwsgroep. Vervang in elk geval de Nokia door de T68i en neem GPRS, je e-mail wordt dan meteen automatisch voor je opgehaald en een kleurenscherm ziet er goed uit.:)

 • Profielfoto
  Igor

  Of koop er gewoon een bluetooth headset bij. Hoef je je telefoon ook niet meer te pakken en kun je gewoon bellen. Ben ik nog van plan te kopen en dan nog de PB natuurlijk!

 • Profielfoto
  zoem

  Ik zie het eerlijk gezegd niet zitten om over te schakelen naar T68i of whatever. Mijn Nokia doet al lang zijn dienst. Nu heb ik een 6310i, en die doet het perfect. Ook de GPRS werkt schitterend.
  Ik woon in Belgie, en deze zomer heb ik al vanuit Frankrijk (midden op een camping) en in Nederland met de GPRS kunnen surfen. Ik hoef geen email op de mobiel, gezien ik ze rechtstreeks in de powerbook binnenhaal :D

 • Profielfoto
  Danny Dikker

  i share that idea (heb een nokia 6310i) :D

 • Profielfoto
  Igor

  Het mooie is als je een smsje binnen krijgt op je mobiel dat ook gelijk op je mac verschijnt en gelijk kunt antwoorden!

  PS: Adriaan, ook bellers die niet in je contacten staan herkent hij!

 • Profielfoto
  jeroen o

  Ik zie dat jullie al behoorlijk bezig zijn met GPRS. Ik heb net GPRS via KPN. Krijg het niet aan de praat op mijn PB G4 (via Nokia 6310). KPN geeft weinig input, die jongens werken hoofdzakelijk met pc. Heb wel een string van ze gekregen, maar weet niet wat ik ermee moet. Weet iemand de juiste configuraties etc? :(

 • Profielfoto
  bianca

  hoihoi, allemaal
  okeej ik weet duz nog niet hoe ik hier smsjes kan versturen maah jah….
  xie wel ff kuZzieZz bianca.

 • Profielfoto
  Powerbook667

  ik heb een IOGEAR bluetooth ding een S55 en Powerbook/OS 10.2.6 ik krijg het niet voorelkaar om via mijn mobiel een verbinding te maken!
  Wie kan mij adviseren? Bedankt!:)

 • Profielfoto
  imaccer2

  lijkt ook niet bij mij te lukken heb een Z600 Van Sonyericsson