omt_admin
omt_admin Nieuws 23 oktober 2002

Menustrip voor OS X

MacPowerUser heeft een heel handig programmatje voor OS X ontwikkeld. De meeste features zitten al in OS X zelf maar er zitten toch een paar extra features bij die zeker de moeite waard zijn.

MenuStrip vervangt het menutje rechts in je menubar. Je kunt de tijd laten zien, resoluties aanpassen, kleuren aanpassen en geluid. Maar dit kenden we al. Dit zit namelijk ook in OS X zelf. Maar dit programmatje heeft nog een paar extra features. Zoals: alle programma’s verbergen, alles laten zien en een menutje waarin staat welke programma’s allemaal draaien. Je kunt ook een lijst aanmaken met programma’s die je altijd wilt blijven zien. Deze verdwijnen dus niet als je hide-all drukt. Je kunt zelf aanpassen wat je allemaal wilt zien in het menutje, dit kan in het regelpaneel van het programma.

Er zijn ook plug-ins verkrijgbaar voor dit programma. Zo is er een plugin die het mogelijk maakt muziek af te laten spelen. Je kunt elke handeling ook een muziekje toekennen. Zoals het in- en uitloggen, verwijderen media, enz.

Dit programmatje is zeker het bekijken waard! Zeker voor mensen die aan de toolbar van mac OS 9 gewend waren.

MenuStrip

Reageer op artikel:
Menustrip voor OS X
Sluiten