bz2
bz2 Geruchten 16 oktober 2002

Journaling bestandssysteem in 10.2.2?

Volgens eWeek zal een toekomstige update van Jaguar onze Macs voorzien van een journaling bestandssysteem. Hiermee wordt de betrouwbaarheid van OS X een stuk groter en wordt dataverlies na een crash of stroomstoring vrijwel uitgesloten.
Journaling is een techniek die je bestanden en directories op een dusdanige manier bewerkt dat bij een onverwachte storing je niet je hele bestandssysteem op integriteit hoeft te controleren (vergelijk ‘scandisk’ in de Windows wereld en ‘fsck’ in de Unix/Mac OS X wereld). Door gebruik te maken van een log bestand, het zogenaamde journal, wordt de tijd die nodig is om de integriteit van je bestanden te waarborgen bij het opstarten van enkele tientallen seconden per gigabyte teruggebracht tot slechts enkele seconden, onafhankelijk van de grootte van je schijf. Een nadeel is de mindere schrijf-performance, volgens de geruchten zal dit 10 tot 15% langzamer gaan.

Reageer op artikel:
Journaling bestandssysteem in 10.2.2?
Sluiten