omt_admin
omt_admin Nieuws 10 oktober 2002

iChat test (deel I)

Vanmiddag hebben Mailking, Macmickey en ik iChat eens een keer goed getest.

Iedereen logde in onder andere omstandigheden. MacMickey met AIM en een AIM-acount, Mailking met iChat met een .Mac-acount en ik met iChat en een AIM-acount. Het toevoegen van Mailking was al een keer gebeurt en verliep soepel. Het toevoegen van MacMickey ging ook erg simpel. Toen MacMickey mij toevoegde ondervond hij ook geen probleem, echter toen hij mailking probeerde toe te voegen lukte dit niet omdat er een @ in de gebruikersnaam van mailking staat (dat je van apple zelf krijgt, omdat je naam altijd [email protected] wordt) die AIM niet herkent! (eerste fout, apple claimt dat je met iedere AIM-er kan praten, maar als iemand anders je altijd eerst moet toevoegen wordt dit een probleem) Mailking had mij al een keer toegevoegd en dat was simpel verlopen. Hij kon MacMickey wel toevoegen maar bleef altijd offline staan. (Tweede fout)

Omdat de functie ontbreekt om met meerdere mensen direct te chatten zijn we een chat-box gestart. Dit verliep bij mij eenvoudig. Echter als MacMickey alleen in een box was, bestond de box niet meer! (Dit is dus echt alleen voor iChat gebruikers) Mailking kon toen wel met MacMickey en mij praten maar er stond wel een rode stip voor MacMickey. MacMickey zag ook iedereen online maar bij Mailking stond geen naam en AIM herkende hem niet. Beide konden ook geen info over elkaar aanvragen! (derde, vierde en vijfde fout)

iChat lijkt dus nog niet helemaal af en compatible met AOL. Dus lekker blijven chatten met de client!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iChat test (deel I)
Sluiten