iBrary nieuwe iApp?

6 reacties

Er gaan roddels over het net over een nieuwe iApp, genaamd iBrary. De naam zegt het al. Het is dus een programma waarin je al je boeken kunt opslaan en kunt lezen. Opzich een leuk idee. Apple heeft al een contract met Audible.com zodat je gesproken boeken kunt downloaden en op je iPod kan zetten. Dus misschien kun je voortaan ergens boeken downloaden en die via iBrary organiseren en lezen…

Er is al wel een screenshot beschikbaar: Screenshot.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  nuttig… kan je ook je cd’s erin opslaan?:P

 • Profielfoto
  Stof

  Geinig idee, leuk gephotoshopped, maar overduidelijk nep. Als ze toch bezig zijn zorgen zo trouwens uiteraard dat dit synchroniseert met de iPod. Vervolgens kun je kiezen of je zelf van het scherm wilt lezen of dat de iPod het voor moet lezen ;) .

  [update] Mijn keuze voor nep is primair gebaseerd op de naam en het hele idee. Apple zou nooit iBrary kiezen, dan eerder nog iLibrary. Echter de namen van de iApps van Apple verwijzen meestal naar de inhoud (iPhoto, iTunes, maar iChat zou ook de ‘actie’ kunnen zijn). Een ander puntje is dat alle iApps een icoon hebben met het onderwerp onder een schuine hoek. Het boek in het pictogram van iBrary staat echter recht. En ik zie niet veel nut in een Public Library, aangezien de boeken die je in deze app zou gebruiken voornamelijk copyrighted zijn. Maar goed, ik wordt niet gehinderd door enige vorm van intelligentie dus schiet maar als je het niet met me eens bent…

 • Profielfoto
  MacAttack

  Mijn eerste gedachte was ook dat het nep was, maar na mijn zoektocht op fouten lijkt het me toch wel authentiek. Wat doet jouw besluiten dat het nep is? Enkel de naam lijkt me nogal verkeerd gekozen.

 • Profielfoto
  zakalwe

  Vroeger onder NeXTstep was er ook een Library applicatie, hierin kon men in NeXTstep 1.0 dan de bijgeleverde werken van Shakespeare lezen.

  Maar even een andere vraag; hoe heet het tooltje dat ervoor zorgt dat de geminimaliseerde windowtjes los van de Dock komen…(zoals in de NeXT dagen).

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  iBrary vind ik zo gek nog niet, iLibrary doet misschien teveel denken aan de systeem Library map, iTunes Library of die van iPhoto. Daarnaast vind ik het er ook niet uit zien als een simpel stukje Photoshop werk. Tevens zou dit ook inderdaad een goede aanvulling voor .Mac zijn (om misschien je eigen boek online te publiseren). Zouden de uitgeverijen nu hetzelfde probleem krijgen als de platenmaatschappijen?

 • Profielfoto
  i-mac

  “quote Maar even een andere vraag; hoe heet het tooltje dat ervoor zorgt dat de geminimaliseerde windowtjes los van de Dock komen…(zoals in de NeXT dagen).”

  Windowshade is dat.