Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 15 oktober 2002

IBM kondigt 64-bit PowerPC processor aan

Een tijd geleden heeft Danny Dikker een artikel geschreven dat IBM bezig was met een nieuwe PowerPC voor Apple (lees artikel). Gister heeft IBM de eerste 65-bit PowerPC processor voor desktops en low-end servers aangekondigd (PowerPC 970).

Apple heeft bekend gemaakt de nieuwe processors te gebruiken (lees Apple to buy new IBM 64-bit processor). We kunnen de nieuwe processor ergens eind volgend jaar verwachten met een kloksnelheid van 1,8GHz.

Nu Apple afhankelijk is van de Motorola G4 lopen de kloksnelheden achter op die van x86 (Intel, AMD, etc.). Afgezien van dat blijven de snelheden van de machine naar mijn gevoel hetzelfde. Maar zeker zal zijn dat met deze nieuwe processor van IBM veel meer kloksnelheid bereikt kan worden dan dat nu mogelijk is.

Meer informatie

Reageer op artikel:
IBM kondigt 64-bit PowerPC processor aan
Sluiten