Het laatste WiFi nieuws!

1 reactie

Het Apple wereldje is erg geïnteresseerd in WiFi (de draadloos standaart waar de AirPort gebruik van maakt). WiFi begint de laatste jaren steeds populairder te worden, de telecom maatschappijen krijgen zelfs de kriebels als ze de voordelen van WiFi zien en ze zelf miljarden euro’s in UMTS hebben geïnvesteerd. Het laatste Nederlandse WiFi nieuws is altijd te vinden op de website van Peter Kentie; HotSpot.nl.

Daarnaast is er een leuk WiFi initiatief HubHop. HubHop exploiteert het grootste gratis en niet gratis WiFi netwerk in Nederland. Mensen met een eigen accesspoint kunnen hun accesspoint aanmelden en kunnen daarvoor gratis gebruik maken van de andere (nu 524) aangemelden punten. Ook heeft HubHop een Premium WiFi netwerk die op plaatsen zoals café’s, restaurants en tankstations komen. Een paar van de mensen achter MacOSX.nl zitten ook achter het HubHop initiatief.

HotSpot.nl
HubHop

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  Walter van Hauwe

  L.S.
  Gaarne hadden wij wat tips gehad over het volgende:
  wij verhuizen binnenkort naar ’n overigens prachtige plek tussen de dorpen Gorssel en Epse (in de buurt van Deventer), hebben vrij veel bos maar ook ’n flink stuk open uitzicht, hebben ’n schotel op het dak voor televisie-ontvangst die het prima doet. Daarentegen wordt de kabel voorlopig nog niet tot daar doorgetrokken en voor ADSL ligt het perceel te afgelegen. Dus zoeken wij ’n alternatief in bijvoorbeeld internet ontvangst via de schotel. Of anderszins?

  Hopelijk kan iemand ons ’n tip geven waar ik wij ons dan zouden moeten laten raden.

  Bij voorbaat hartelijk dank voor ’n snelle reaktie,

  Walter van Hauwe