Bluetooth en de Mac…

7 reacties

De nieuwe standaard voor draadloze communicatie over een korte afstand is Bluetooth. Dit is al lang bekend nieuws. Apple heeft hier van begin af aan goed op in gesprongen zoals Apple dit altijd doet met nieuwe dingen. Zoals USB, FireWire, Airport, enzovoorts is Apple de concurrentie altijd een stap voor.

Apple ondersteund Bluetooth nu dus enige tijd en in 10.2 zit het standaard ingebouwd. Het leuke van dit alles is dat de Windows-wereld nog niet klaar is voor Bluetooth. Ze krijgen het nog niet goed voor elkaar om Bluetooth te ondersteunen.

Dus wil men kunnen comminuceren met een Bluetooth-apparaat en een PC, dan moet men toch al gauw aan een Mac gaan denken! Dus weer een reden om over te stappen naar de Mac!

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Applepie

  Niet helemaal waar. Mij is het gelukt om een PC met een mac te koppelen via Bluetooth.
  Na wat puzzelen werkt het echt prima.

  :0 Applepie

 • Profielfoto
  Maix

  Sorry dat ik het zeggen moet maar met Bluetooth en een pc kun je hele leuke dingen doen.
  Zoals WinAmp bedienen met je telefoon (je ziet dan je playlist in de telefoon staan en kunt de nummers starten, volume regelen), Je muis bedienen met je telefoon. En natuurlijk alle anderen dingen zoals het backup-en van je telefoon.

  Lijkt mij wel wat hoor iTunes bedienen met m’n telefoon:)

 • Profielfoto
  Igor

  Ik zeg ook niet dat het niet werkt. Je moet alleen wel verstand hebben van computers om het aan de gang te krijgen. Bij een mac is het zo simpel dat je daardoor een voorsprong hebt op de concurrentie. Neem bijvoorbeeld iSync, al je contacten en agenda’s staan zo op je mobiel of palm. Je kunt ook zien of er gebeld wordt op je mac als je telefoon in de buurt ligt.

  Het kan wel maar is voor een eenvoudige computeraar wel moeilijker op een winbak

 • Profielfoto
  Maix

  Geen id of het moeilijker of makelijker is, ik heb het zien werken.

  Maar dat dit nog hoe werkt dat als je wil zien op je mac als je door iemand wordt gebeld.

 • Profielfoto
  Igor

  Als je contact in je adresboek staat, dan wordt adresboek geopend en kom de naam met contact naar voren en dan iets van belt ofzo. Staat op http://www.apple.com/macosx/ en dan bij adresboek

 • Profielfoto
  Elger

  Je moet uberhaupt niet eens aan een pc denken:)

 • Profielfoto
  victor

  zijn er al betaalbare bluetooth printers?? ???