Boris
Boris Nieuws 28 september 2002

Airport in je Mac? MacStumbler downloaden!

MacStumbler is de Mac versie van NetStumbler. Met dit programma luistert je Mac naar signalen van Airport of andere WiFi stations. Programma’s als deze worden gebruikt bij het zogenaamde WarDriving waar mensen in een auto (of op de fiets) langs de grachten rijden op zoek naar Access Points die open staan en vrije toegang geven tot internet en in sommige gevallen tot hele bedrijfsnetwerken. Helemaal netjes is dat niet en we raden je ook niet aan om dat te doen. Wat we zelf wel doen en erg vermakelijk vinden is met de computer open, het geluid hard en MacStumbler open naar afspraken rijden. Onderweg hoor je dan af en toe MacStumbler hardop met de computerstem van Mac OS X de namen uitspreken van de Access Points die je tegenkomt.

Natuurlijk gebruiken we MacStumbler bij HubHop ook om het bereik van onze HotSpots te meten. Daarbij schamen we ons wel voor onze Powerbook G4 trouwens. Die gebruiken we voor de tests omdat hij van alle notebooks die we getest hebben het allerslechtste bereik heeft. En als het dus met mijn Powerbook werkt, dan werkt het met alle notebooks…

MacStumbler
HubHop.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Airport in je Mac? MacStumbler downloaden!
Sluiten