Roddels over Classic…

6 reacties

Er gaan aardig wat roddels over het net over wat er nu met classic gaat gebeuren. Een aantal roddels op een rijtje:

– Bij Jaguar worden geen OS 9 install CD’s gelevert.
– De nieuwe moederboorden van de nieuwe powermac zullen geen OS 9 ondersteunen, natuurlijk kun je wel Classic blijven draaien vanuit OS X maar niet meer als stand alone systeem.

Naar het laatste punt is Apple al op weg. Hier is al eerder een artikel over geschreven. Tot 9.3 blijft het systeem nog stand alone en 9.4 en 9.5 zullen dus altijd vanuit OS X benadert moeten worden.

“Update: de eerste roddel blijkt echter niet waar te zijn. Je kunt bij de aanschaf van 10.2 een keuze maken tussen een nederlandse en engelse versie. Dit gaat dan om 9.2, want OS X is multi-language.”

Reacties

6 reacties
 • Anoniem

  Dus als ik het goed begrijp:
  NU: 2 partities..1 Mac OS 9.2 en 1 Mac OS X…om ellende tussen switchen te voorkomen en de systemen schoon te houden
  Straks: 1 partitie Mac OS X en daarop dan 9.4 en verder? Of 2 partities waarvan er 1 niet bootable is??

 • Anoniem

  Je kan dan alleen nog maar classic vanuit OS X opstarten……….

 • Profielfoto
  Igor

  Het is toch niet voor nix dat apple os 9 en x op 1 partie installeerd. Ik heb daarom ook nooit twee parties aangemaakt.

 • Anoniem

  Nee ik snap het ook al niet Apple installeerd ze op 1 partitie en ondertussen wordt in elke Mac OS X kenner hoek geroepen dat je dit niet moet doen? WHAT’S THE DEAL??
  Ik heb vorige week een ongeloofelijke crash gehad (zat in OS 9 vast aan de collega die crashte..mijn Mac crashte ook…harde schijf niet meer zichtbaar!! Daaaagg OS X…moet alles er weer opzetten..moet ik nu partitioneren of niet?!?!?!:(

 • Profielfoto
  SvS

  Precies om deze reden roepen ze dat je je HD moet partitioneren. Dan kun je als je OS 9 crash de OS x gewoon behouden. Ik heb 3e partitie voor alle documenten en programma’s, mocht de OS X ook crashen (wat ik niet gauw zie gebeuren!) of getroffen worden door een vreselijke worm. Dan blijven de documenten en programma’s gewoon staan en kun je die HD met OS X of 9 volledig wissen.

 • Profielfoto
  EOvermeer

  Is MacOS X multi-language?

  Dat is voor mij zeer positief. Zelf wil ik graag een US versie ivm het uitkomen van patches e.d. en bovendien hou ik mijn matige Engels nog enigzins op niveau hiermee. Maar op mijn eerste nog aan te schaffen Mac ook in het gezin in te kunnen zetten is Nederlands weer een noodzaak.

  Iemand nog een suggestie voor mijn keuze tussen een eMac of een iMac?