Girotel op Mac verleden tijd?

28 reacties

De Postbank is een tijd geleden gestopt met de Girotel ondersteuning op de Mac. Girotel gaat nu via de browser en maakt gebruik van Java applicaties voor beveiliging. Toch krijgen ik mailtjes binnen met de vraag of Girotel op Mac nou eigenlijk echt niet mogelijk is. Ook merk ik dat veel mensen hier naar zoeken op het web. Daarom is dit wel een artikel waard in de categorie “Tips en Truuks”. Ik verklap alvast dat Internet Explorer de prullenmand in mag.

De Netscape MRJ plugin X maakt Java in Mozilla/Netscape 6.x mogelijk. Maar wie gebruikt er tegenwoordig nog Netscape? Ok, ok, Mozilla begint een interessante browser te worden, maar het ziet er niet uit vergeleken met andere Mac OS X programma’s. Vrijwel hetzelfde development team als Mozilla is ook bezig met Chimera, deze browser bestaat echter alleen voor Mac OS X. Een echte Mac OS X browser dus (OmniWeb; ook een goede browser, is tevens ook alleen een Mac OS X browser).

Download de nieuwste versie van Chimera, want met de nieuwe Java ondersteuning van Chimera is het mogelijk Girotel van de Postbank te gebruiken!

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  ringenoldus

  LEEG HE

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  ringenoldus: Heb je niks beters te doen dan alleen maar negatief commentaar geven dat niet eens klopt? Ik zeg het even omdat het niet de eerste keer is. Heb ik gezegt dat dit een nieuwtje is? Volgens mij niet! Veel mensen zullen blij zijn met dit artikel, daar gaat het om. Het heet tevens “Artikelen” en niet “Nieuws”, groot verschil.

 • Profielfoto
  das

  :p Dit is echt nog maar net mogelijk (sinds een kleine week) omdat in versie 0.4 van Chimera de MRJ java engine geimplementeerd is.

  Zie mijn reactie in het forum over de keuze voor webbrowsers gisteren;)

  Oh ja, en er gaan ook veel stemmen op dat Chimera snel (!) is…

  Das

 • Profielfoto
  iMan

  “k, ok, Mozilla begind een interessante browser te worden, maar ziet er niet uit vergeleken met andere Mac OS X programma’s”

  wist je dat je allemaal verschillende themes voor mozilla kan installeren, waardoor het er juist beter uitziet dan de gemiddelde OSX browsers?

 • Profielfoto
  macheld

  Hoi,

  Al tijden gebruik ik mozzila als browser, en voor girotellen netscape. Helaas het is niet anders, Als je maar geen microsoft hoeft te gebruiken. Al het andere is beter!!
  Na 15 jaar microsoft, en 5 jaar linux gebruik ik nu sinds het uitkomen van de nieuwe imac osx, echt ok hoor. Leuk dat het op een unix schaal ligt.

 • Profielfoto
  ringenoldus

  maar met een website waar het niet goed gaat, maken ze altijd reclame voor banken en zo.

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  Geef eens een voorbeeld? ???

 • Profielfoto
  yeehaa

  Bij mij werkt girotel zonder problemen onder OSX en internet exporer, zolang je maar het vakje voor het onthouden van je wachtwoord en dergelijke niet aan hebt staan. Neemt niet weg, dat Chimera een veel betere en mooiere browser is!

 • Profielfoto
  Danny Dikker

  artikel ge-edit op spelfouten;):D

 • Profielfoto
  ringenoldus

  HEHEHEHEHEH heel erg leuk hoor

 • Profielfoto
  PimPamPet

  Natuurlijk werkt Girotel tot op een bepaalde hoogte uitstekend met Explorer (alhoewel ik de laatste weken last heb van Expired Certificates (zijn er nog meer mensen?)). Feit is alleen dat je met de Mac versie van Explorer geen betalingen en overschrijvingen kan doen. Daar heb je een JAVA-based browser voor nodig. Of zie ik het nu helemaal verkeerd?:)

 • Profielfoto
  leavestone

  Je kan perfect je giro gegevens raadplegen ook al bewaar je je logingegevens. Het is inderdaad zo dat overschrijven en betalen niet gaat.

  Overigens vind ik internet explorer op de mac ongelovelijk traag in vergelijking met die op een PC.

  Vergelijking iMac supperdrive osx meest recente update’s
  met compac M700 met windows 2000 ???

 • Profielfoto
  DrJerph

  Voor diegene die Mozilla niet om aan te zien vinden, is er een oplossing. Mozilla ondersteunt namelijk ‘themes’, in normaal Nederlands een applicatie smoelwerk, zodat Mozilla er totaal anders uitziet.
  Een van de mooiste, Pinstripe, laat Mozilla er bijna uitzien als een echt OSX programma.
  URL: http://www.kmgerich.com/pinstripe/pinstripe.html

 • Profielfoto
  Henk

  :) :) :)
  Chimera gedownload, geinstalleerd en hoopvol naar de postbank site…….overboekingen ingevoerd en…….NIKS……helemaal NIKS…..
  Weer die Java applet fout.

  En nu?

  groeten

  Henk :angry: :angry: :angry: :angry:

 • Profielfoto
  leavestone

  Chimera gedownload: wow wat een prachtige browser. nog wel wat bugje maar voor een night versie ietsjes meer dan 0.4 ik wou dat iphoto zo werkte!

  GIROTEL
  Geeft inderdaad wat foutjes o.a. java applet maar gewoon doorgegaan en jawel overboeken en overschrijven lukt zowaar!

  Niet laten ontmoedigen henk gewoon even proberen.:)

 • Profielfoto
  SvS

  … met ‘gewoon doorgaan’???

  Je kan op ‘versturen’ klikken tot je ons weegt, maar die *&^@#% venster met mededeling dat Java bla bla bla blijft gewoon onverhard terugkomen… en in chimera loopt het vast en kan ik niet inloggen nadat ik mrj carbon lib heb geinstalleerd. Ik heb alle mogelijke browsers geprobeerd… Het enige wat bij mij werkt is netscape 4.7 onder classic mode, maar die wil ik zoveel mogelijk vermijden.

  Draai onder 10.1.5 en ik weet het nu niet meer wat ik fout doe, waarom het bij sommigen van jullie wel goed werkt en bij mij niet. Goh nu maakt het wel aantrekkelijk om te overstappen van postbank naar ABN, SNS of Rabobank. :(

 • Profielfoto
  Flipstra

  Girotel via Mozilla gaat prima als je de ‘MRJPluginCarbon v1.0fc2’ installeert in je internet plugins. Bekijken en overschrijven, doe het wekelijks…

 • Profielfoto
  leavestone

  Beste Susanne,

  Dat Java bla bla venster laten voor wat het is niet op klikken gewoon inloggen:

  https://www.p3.postbank.nl/GTO/

  Ik heb wel aangevinkt girotel en code nummer bewaren op deze computer.

  als je het Java bla bla negeert dan verdwijnt dat venster als sneeuw voor de zon.

  Succes :D

 • Profielfoto
  redbull

  Tip om chimera als browser te gebruiken is zeer goed. Eindelijk een browser waarmee Postbank en Rabobank internetbankieren probleemloos gaat. Bovendien start deze browser snel op. Aanrader!:D

 • Profielfoto
  Solke

  Chimera gedownload en 1 minuut later eindelijk, na een half jaar ellende, geld kunnen overmaken met girotel online. Het kan dus wel eenvoudig en probleemloos!
  :) :D

 • Anoniem

  Sinds afgelopen donderdag is het niet mogelijk om via internet op het betaal en beleggings site gedeelte van de Rabo te komen ! Rabo was de Apple gebruikers vergeten, probleem wordt misschien opgelost.

 • Profielfoto
  Alfetta

  Ik heb sinds enkele dagen problemen met girotel onder OS X, ik gebruikte zowel Chimera en Netscape met de MRJ plugin om te girotellen, maar sinds enig dagen krijg ik een java foutmelding code 3701 als ik de tan code heb ingevoerd. Ik kan nu alleen nog in de klassieke omgeving (OS (9.2) girotel gebruiken als ik geld wil overmaken. Heeft de postbank iets veranderd of ben ik de enige die plotseling dit probleem heeft? Is er misschien iemand die dan weet wat er bij mij aan de hand is? Tot heden werkte girotel prima onder OS X bij mij!

 • Profielfoto
  PeterG

  Heb sinds enkele dagen exact dezelfde problemen…”java foutmelding code 3701″
  Elke browser geeft deze melding onder OSX.
  Help.

 • Profielfoto
  jummy

  :angry:

  Wel betalen niets krijgen, dat schijnt t motto van de pbank te zijn. Als n kind zo blij was ik dat ik met Mozilla onder osx mijn rekeningen weer kon betalen. Te triest voor woorden dat dat nu weer voorbij is. Heb al verschillende geïrriteerde brieven naar de Pbank gestuurd. Eenvoudig antwoord: we ondersteunen apple eenvoudig niet. Uiteindelijk werd me te kennen gegeven dat ik misschien maar een andere bank moest zoeken die de service wel aanbied.

  Jummy

  Ps: heeft iemand al een oplossing?

 • Profielfoto
  espaan

  :angry:
  Zelfde probleem met girotel. Java foutmelding 3701. Iemand al enig idee over wat er veranderd is?
  Zo is er toch niet te werken met girotel. Misschien ga ik de offline versie nog maar weer eens proberen onder virtual pc. Misschien levert dat nog wat op. Het blijft behelpen met de postbank.

 • Profielfoto
  Frank

  Girotel aangevraagd, Mozilla ge-download (1.2.1), pinstripe theme als face eroverheen en MRJCarbonLib in Internet-plugin folder en . . . ja hoor girotellen werkt (inclusief overschrijven) :) Girotelnummer en code bewaren aangevinkt. Gebruik OS X 10.2.3 op een iMac G4.

  Ik heb wel gemerkt dat de site regelmatig hapert want zo nu en dan krijg ik ook de java-applet 3701 code :angry: Een of twee dagen later gaat alles weer goed :)

  Pinstripe theme is een hele fraaie voor Mozilla. Dank DrJerph.

  Frank

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ik kreeg net een mailtje met een oplossing, want het overmaaken werkte nog niet helemaal met Mozzila 1.2: http://viropage.psy.cmu.edu/~rijn/cgi-bin/blosxom.cgi/2003/01/25

 • Profielfoto
  gomac

  Na vele pogingen om girotel draaiend te krijgen geef ik het tijdelijk maar op.
  Met de netscape 7 beta werkte hij goed en onder mozila later ook een tijdje maar nu is het alweer een tijdje mis. Wel heb ik van de helpdesk van girotel te horen gekregen dat er voor alle gebruikers binnenkort een geheel nieuwe versie girotel software komt. Maar een datum kon er niet genoemd worden?
  Ik denk dat iemand die aan java developmentdoet het probleem kan oplossen? Ik werk als systeembeheerder en heb veel klachten over girotel en dat quark express nog niet klaar is voor os x. Verder is iedereen behoorlijk tevreden met os 10.2.3 :0