File sharing op de Mac

Door: Adriaan Mol - 10 reacties

Hoe zit het nou met Gnutella en Kazaa op de Mac? Voor het Gnutella netwerk zijn er inmiddels al meerdere programma”s verschenen. Namelijk Limewire (java – dus traag en “niet gratis” of banners) en Acquisition (Cocoa – snel, gratis en erg mooi). Blijkbaar heb ik al duidelijk gemaakt dat Acquisition een betere client is.

Nu wil iedereen natuurlijk Kazaa gebruiken. Er is Neo, daar heb ik ooit al een artikel over geschreven. De rede dat er nog geen goede Kazaa clients voor de Mac (en andere platformen) is te vinden is dat Kazaa het protocol niet vrij geeft en vrijwel onmogelijk is om na te maken door encryptie truuks, dit doen ze zodat er geen clone clients komen zonder banners, etc.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  JeePee

  Bevat Neo Spyware? Iemand enig idee?

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Neo is eigenlijk geen echte KaZaa-client. Het logt niet in bij het KaZaa-netwerk. Het zoekt alleen naar gebruikers die op het netwerk zitten. Neo heeft ook niks met KaZaa te maken (commercieel dan). Het is gewoon een programma, geschreven door een liefhebber. Neo is dus een onafhankelijk programma zonder spyware!!

 • Profielfoto
  Denief

  :)

  We blijven dus hopen en wachten op een goede mac client van kazaa of dergelijke ;(
  Denief

 • Profielfoto
  Denief

  Kent er iemand de ip nummers die je moet laten zoeken voor belgisch en nederlands kazaagebruikers? of is dit niet op te sporen?

  Thanx
  Denief

 • Profielfoto
  Elger

  Probeer eens een resource programma… dat zal mss wel lukken… nog niet geprobeert zelf

 • Anoniem

  Forget everything…probeer iSwipe..dat zoekt en download het Web, FTP, Hotline, Napster, OpenNapster, Gnutella en Carracho!! Als je je dingen nu nog niet kan vinden?!!
  http://hillmanminx.com/

 • Profielfoto
  ridesmet

  :angry:
  Adriaan schrijft: “Namelijk Limewire (java – dus traag en “niet gratis” of banners) en Acquisition (Cocoa – snel, gratis en erg mooi).”

  Ik ben dit zo moe aan het worden… Java is NIET traag, het is enkel Swing dat traag is! Het beste bewijs is geleverd door dit artikel zelf: zowel Limewire als Acquisition zijn beide in Java geschreven. Limewire heeft echter een user interface met Swing componenten waartegen Acquisition via de Cocoa-Java binding Cocoa user interface componenten gebruikt! Het bewijs is snel geleverd: Ctrl-click op het Acquisition applicatie icoon, selecteer “Show Package contents”, en ga dan in Contents/Resources/Java. Hopelijk gaat deze mythe eindelijk eens de wereld uit!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Nee Acquisition is niet 100% Java.

 • Profielfoto
  spikylee

  java heeft ten eerste niks te maken met gratis of niet gratis zijn.
  ten tweede heeft ridesmet wel degelijk volkomen gelijk, het zijn de swing componenten die java appl. traag maken. Limewire heeft daar nog een schepje bovenop gedaan door een uitbreiding met eigen user interface te bouwen op swing.
  Acquisition is dus een cocoa appl. geschreven in Java.

 • Profielfoto
  Ispank

  doet xfire ook niet mee met het kazaaprotocol (net als gnutella en nog 3 netwerken dacht ik)? ???