Stilletjes bedrijven overnemen (deel IV)

8 reacties

Apple lijkt niet meer te stoppen. Apple heeft vandaag weer een bedrijf opgekocht, en wel Emagic! Dit is één van de grootste muziek hard- en softwarefabrikanten. Emagics bekendste product is Logic, wat vrijwel de standaard is in de muziek industrie. De Windows versie van Logic (ook op het Windows platform één van de meest gebruikte sequencers) wordt vanaf september niet meer ondersteunt!

Zal Apple binnenkort Propellerheads ook opkopen?

Tip ingezonden door Berry Bouwman

Emagic
Apple Acquires Emagic

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  boesboes

  wat zijn die van plan?

  alle grote namen in muziek en filmindustrie opkopen en dan geen windows meer ondersteunen?!

  hmmm
  ???

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Apple is heel slim bezig vind ik. Heel slim…

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  :D

  Krijgen we straks iNapster?

 • Anoniem

  Leuk, alls dadelijk al die zooi niet meer voor Windoos word uitgebracht!

  iNapster is ook wel een leuk idee pieter!

 • Profielfoto
  boesboes

  of niet soms? :D

 • Profielfoto
  GIJay

  Op zich is het allemaal een goed idee. Maar als ze alles gaan opkopen wordt het echt wel een MS verhaal en dan gaan heel wat linux users ook over mac zagen… ???

  Tenzij de nieuwe vrsie van logic natuurlijk freeware wordt he :D

 • Profielfoto
  Xanadu

  Ik gebruik Logic al jaren op mijn Macs en ben daar zeer tevreden over. Aan de ene kant ziet het er voor ons Mac mensen goed uit door deze overname. Emagic kan zich helemaal concentreren op de Mac versie en OSX onderstuening. Maar helemaal gerust ben ik er niet op.

  Een van de redenen op voor Logic te kiezen was het feit dat het een cross platform app was. Ik kon altijd makkelijk samenwerken met mensen die Logic op een PC draaiden. Dat is dus mooi afgelopen. Deze mensen zullen eerder van app wissellen dan van platform, dus kan ik geen projecten meer met ze uitwissellen. Met een beetje pech moet ik straks nog een ander app gaan gebruiken om makkelijk samen te kunnen blijven werken ??? Als dat bedrijf vervolgens de Mac support stopt zou ik zelfs zo’n PC ding moeten gaan kopen. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn.

  Maar goed, laat ik optimistisch blijven. De vogende Logic versie zal weer erug gaaf gaan worden :)

 • Profielfoto
  ringenoldus

  Apple iss bezig hun eigen softwar en apple gebruiker meer gratis software te leveren van audio bewerkings apps tot video FX apple neemt niet elk bedrijf stilletjes over apple zegt het vaak ook luid in de VS van wij hebben emagics ove genomen of propellorhead apple is hier vrij duidelijk in filemaker is ook van apple apple neemt aspyr ook niet over dit doen ze niet want het is niet intresant microsoft wou aspyr ook kopen maar die mochten dat niet vanwegen monopolie en Microsoft heeft nu ook gefraudeerd met de cijfers en die komen natuurlijk niet in het dachlicht omdat ze Bush campange stuenden en heel veel geld Bush hebben gekocht (overgehaald ) om er geen opmerkingen over te maken want hun cijfer klopen niet eerst heb je een aandeel daat 24 Dollar waard is en de volgende dag 50 Dat is werkelijk onmogelijk echt onmogelijk.
  en apple laat die bedrijfen niet leegbloeden zoals microsofts altijd doet