Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 12 juli 2002

Microsoft claimt OpenGL

Net nu we denken dat Microsoft op de slimme tour is horen we het volgende via de website van de MacFan: Bill heeft bedacht dat nu hij zich heeft ingekocht bij SGI hij ook maar licenties moet gaan bepalen voor OpenGL, dé 3D software (voor de games o.a.) van dit moment.

Is dit een klasiek geval van “if you can’t beat them, buy them”? Microsoft heeft namelijk een tegenhanger voor OpenGL, genaamd DirectX. Ook veel games op het Windows platvorm maken gebruik van OpenGL, deze games komen ook aanzienlijk sneller voor de Mac uit dan games die gebaseerd zijn op DirectX, dat eveneens ook naar de Mac zal komen.

Wij hopen dat Microsoft met hun fingertjes van Silicon Graphics af blijft. Het is namenlijk een goed bedrijf en de technologie die ze ontwikkelen is echt verbluffend af en toe, dat kunnen we van de grootste en machtigste software producent niet zeggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft claimt OpenGL
Sluiten