MacWorld New York samengevat

17 reacties

Vandaag was MacWorld New York en Steve Jobs gaf een speech. Hier een samenvatting van wat allemaal nieuw is.

 • Jaguar (Mac OS X 10.2) zal 24 augustus officieel uit komen
 • QuickTime 6 is sinds maandag 1.5 miljoen keer gedownload (anderhalf dag)
 • Sherlock 3 (Jaguar)
 • SuperDrive iMac is $100 dolar goedkoper geworden
 • 17″ inch iMac
 • Inkwell technologie: Herkend alle handschiften en werkt in alle programma’s. (Jaguar)
 • Mail.app verbeteringen
 • iTools zal .Mac worden op 30 september
 • Verbeterde Address Book (Jaguar)
 • iChat (Jaguar)
 • Mac OS 10.2 zal $129 dolar kosten
 • iTools (.Mac) heeft 2.2 miljoen leden
 • iCal: calender programma (Jaguar)
 • iTunes 3.0 (nu te downloaden)
 • 20 GB iPod met nieuwe functies (zoals remote-knopjes), de oudere zijn goedkoper geworden.
 • iPod voor Windows
 • iSync software
 • Apple.com web site redesign

 • Reacties

  17 reacties
  • Profielfoto
   Zout

   vergeten we niet dat .mac geld gaat kosten?

  • Profielfoto
   onem

   Tja en er werd daarom ook niet geklapt, .mac is nog duur ook eigenlijk. De opbouw was wel goed met zoiets van alles kost geld maar ….. .mac nu ook. Beetje raar.

   Ik vond het wel een goede speech en jaguar ik kan er gewoon niet op wachten lijkt me echt geweldig:D

  • Anoniem

   Jaguar…10.2..als bekend wacht ik ff op 10.2.1 :)
   QT 6..ik heb um al speciaal voor de keynote..Bagger..wel geluid geen streaming beeld
   Alle Jaguar features zien er goed uit da’s echt beter…vooral het Rendezvous!!!
   17″ iMac..heel goed plan!!!
   .mac…no way i’m gonna pay!!
   iCal..ziet er errug handig uit (heb nu netzoiets in FileMaker)
   iTunes 3…is erg goed de beoordeling van nummers is wel leuk
   20Gb iPod…kopen!!
   iPod voor Windows…hahahaha
   iSync..goed
   Kortom ik ga echt naar Parijs!!!

  • Profielfoto
   GIJay

   Owkay…
   Kan er niet mee lachen, zoveel geld gespaard om een ipodje te kopen een 4 tal maanden terug en nu allemaal geupdate :angry:

   Iemand 5 giggertje kopen:(

  • Profielfoto
   Zout

   Waarom zou je in godsnaam op 10.2.1 w88? ik vond 10.1 ook helemaal niet buggy ofzo, we leven in het OS X tijdperk he! alles heeft een unix kern dezer dagen

  • Profielfoto
   jamba

   Tja $99,- is een hoop geld.dat moet gezegd worden maar mag er dan ook gemeld worden dat Apple nu al een hele tijd prachtige software weggeeft zoals itunes,iphoto,en dan straks ical,isync en i weet ik niet nog meer.
   Het is voor een ieder de keuze ,persoonlijk denk ik toch dat ik het wel doe. ???

  • Profielfoto
   JeePee

   Prima dat het geld kost, maar je hebt totaal geen keuze…. Of je betaalt $99 of je hebt niets. Ik heb een mac.com-adres en dat werkt perfect en die wil ik niet kwijt. Daar wil ik best voor betalen, maar geen $99… Al die poespas er omheen hoef ik niet en nu heb ik geen keus. Waarom doen ze die trial-spullen niet voor $20 ofzo, dan doe ik het. Al dat antivirus enzo hoef ik niet, heb ik zelf al…..

   Nee, ik baal ervan en ik heb Apple een mailtje gestuurd en een petitie getekend. Ik verwacht er niets van, maar goed…

  • Profielfoto
   bluap

   het is inderdaad duur, die $99. Maar als ik jou was zou ik of snel beginnen iedereen je volgende gratis adres te mailen (die dan straks weer weg is), of een keer een goedkoop account ergens nemen die blijft. Het probleem met gratis dingen uitdelen dat mensen nog het lef hebben om te mopperen erover ook, of als je geld vraagt of als de service niet goed is. Wil je gratis: dan ook niets claimen. Maar je hebt keuze: dumpen of dokken. Je hebt nog bedentijd ook trouwens.

  • Profielfoto
   HRH

   Het is een f***ing rip off! Eerst roepen dat het “Free for life” is en vervolgens mensen “de keus” geven $99 op te hoesten voor een email adres. Die andere shit gebruikt toch geen hond. iDisk is te langzaam om te werken. Virusprotectie heeft elke computergebruiker als het goed is al en backups maak ik liever niet op een server ergens in de States maar op media die ik zelf in mijn la kan leggen. :angry:

  • Profielfoto
   Yves

   Een aantal mac gebruikers hebben een online petitie gestart tegen de plannen om itools niet langer gratis aan te bieden.

   Meer informatie op http://www.PetitionOnline.com/iTol/petition.html

  • Profielfoto
   peet

   Nou, dat dotMac geloof ik wel, maar ik ben wel heel erg blij met de nieuwe iPod update die in augustus komt. Dan kan de pod de zelfde truckjes als iTunes, maar ook synchroniseren met iCal en AddressBook van Jagwire.

   Over de stream: koelemundo hoor… met zijn 50.000en life kijken naar een striem van Steve Jobs…

   :D

  • Profielfoto
   kMIkaZu

   Ik ben ook niet te spreken over dotMac. Het is pure afzetterij. En je kan niet eens kiezen, zeg! Is dit nog Appl of wat?

   En een ringenoldus: ik ben geen moderator, maar toch zeg ik het: het is verschrikkelijk lastig dat jij zinnen schrijft aan de lopende meter!! Nog nooit van punten gehoord?

  • Profielfoto
   ringenoldus

   ja zeg maar gedag tegen je .mac acount als niemand het nou koopt hebben wij de distributer te pakken. apple zet het op hun site maar .mac is van een 3party en steve doet dit met tegen zin maar hij wilt bewijzen dat je hiervoor geen geld kan vragen. wacht met het betalen van .mac want als niemand het doet dan krijg je het snel weer voor niets, zo werkt het altijd

   JESUZ ZO BETER MIKA

  • Profielfoto
   Kees Wibra

   Ik ben al vanaf dag 1 iTools fan. Lekker gemakkelijk een homepage in elkaar flanzen met foto”s gebruik ik het meest. Mijn kritiek is 2-ledig.
   1. de prijs voor .Mac is gewoon te hoog. $25 per jaar lijkt mij redelijker; Apple vergeet dat Mac gebruikers wel degelijk nog dagelijks op internet te kampen hebben met incompitabiliteit. Ik denk bijvoorbeeld aan de realplayer spullen die we nog steeds niet kunnen zien; de afhankelijkheid van een bank die WEL Mac ondersteund etc etc. iTools (of .Mac) zag ik als een beloning voor de premium prijs die we betalen voor hardware met software die dagelijks wel een uitwisselingsprobleempje kent.;)

   2. .Mac is NIET geoptimaliseerd voor Europa. Ik kan eigenlijk geen enkele template gebruiken voor de homepage omdat overal Amerikaanse woorden in staan. De uitnodiging, geboortekaart, webkrant etc etc zijn allemaal NIET in het Nederlands. Bovendien is nog steeds iDisk RETEtraag. Apple moet een Europese server met .Mac installeren en dan de boel ook echt lokaliseren. Dan ben ik bereid $50 per jaar te betalen.:o

   Ergo: ik heb inmiddels eieren voor mijn geld gekozen en de 50 dollar betaald. Gewoon kijken of de value for money daadwerkelijk gaat ontstaan. ???

   Oh ja; ook ik voel me hardware prijserosie slachtoffer… Net een flatpanel gekocht die ik liever met 17″had gekocht; mijn 5gb iPod is in 2 maanden 50% minder waard dan waarvoor ik hem gekocht heb. Ik koop/kocht Apple spul omdat o.a. de prijserosie minder erg is dan Intel/Windows. Apple gaat nu erg die kant op. Ik moest bijvoorbeeld QT6 downloaden om de presentatie Jobs te zien dat ik nu moet gaan betalen…
   Ik had QT5Pro gekocht. Die code werkt niet meer en nu moet ik weer betalen. Ik kan QT5 niet meer terugzetten…. Tja die wijze van een wurggreep op je klanten zetten vind ik waaaaardeloos. Te meer daar ik bij de groep gebruikers hoor die voorop loopt in OS-X kopen en gebruiken; laatste software kopen etc. Apple staat onder druk omdat de overgang nar os-X achterloopt. Juist de loyale klanten moeten daar de rekening van betalen. Laat Apple svp de os-9 gebruikers de rekening laten betalen….. Maar ja, die zitten allemaal op Quark voor os-X te wachten voordat ze overstappen…. Dat legt een boel macht bij Quark… :p

  • Anoniem

   :p ..ik wilde het eigenlijk niet zeggen…maarruh volgens mij heb ik al vanaf dag 1 geroepen dat Apple us moet ophouden met die updatemania…het is allemaal mooi, prachtig, snel, goed…maar kijk eens naar de kosten van een prof gebruiker. Er gaat heel veel tijd (=geld) zitten in een overstap naar X (ongeacht de versie). het leuk om meerdere gebruikers op Apple te zien overstappen maar vergeet de harde kern van Always Apple users niet!!! :angry:

  • Profielfoto
   kMIkaZu

   Het is echt veel beter zo Ringenoldus;) En je moet niet zo op je tenen getrapt zijn. Het was noch persoonlijk, noch kwaad bedoeld! Want je hebt gelijk met te zeggen dat je moet wachten van te betalen! Want daar rekent Apple immers op: op de goedgelovigheid en stuk gemakzucht van hun gebruikers (pppfff, ik zie het niet zitten om iedereen te laten weten dat ik een ander e-mail adres heb). Je moet als consument voor je rechten durven opkomen. Met .Mac wordt je gewoon bedrogen! Moest iedereen consesuent zijn in wat hij zegt (het is te duur, enz) en ECHT niet betalen, dan zou Apple wel MOETEN terugkrabbelen!!

  • Profielfoto
   Elger

   Dat osx.2 ziet er gelikt uit. Is het nog niemand opgevallen dat iTunes3 ook veel sneller is met het afspelen van mp3:) ik kan nu eindelijk doorwerken. Wat boeit dat .mac nou: iHack dus iChat en AntiVirus kopen boeit me sowieso niet (iElger’s beoordeling telt zwaar :D):P
   Ik lag helemaal dubbel van dat jaguar-motiefje op de apple site:) humor. Vooral omdat het er erg strak uitziet.