Macrosoft….

18 reacties

Igors mening: “Net terug van twee weken vakantie had ik heel wat nieuws in te halen. Het resultaat van de MWNY expo was enorm. De reslutaten zijn hieronder zichtbaar in het stukje van Adriaan. Mijn eerste intresse ging natuurlijk uit naar Jaguar waar Steve al met veel lof over sprak tijdens de vorige MW.
Hij is er al! Was mijn eerste reactie. Je kunt hem al bestellen! Alleen, wat waarschijnlijk niemand had verwacht, het prijskaartje of beter gezegd de prijsKAART! €165,- voor een update! Dit zijn wij niet gewend! In 9 ging alles zo lekker van 9 naar 9.1 en toen naar 9.2. Het verschil tussen in de updates met de komst van 10 is wel honderd keer vergroot maar van 10.0 naar 10.1 was ook “gratis” (een ridje naar de primafoon of ander mac-dealer). Nu moet je toch wel iets dieper in je buidel tasten. Vooral als je twee weken geleden een nieuwe PB hebt aangeschaft. Want de 17 juli limiet is wel zeer kort.

Al met al gaat dit erg op Microsoft lijken. Die ook voor haar updates belachelijke bedragen vraagt! Dit doet een trouwe Mac-gebruiker toch even slikken. En geen goed begin na een heerlijke vakantie!

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  ringenoldus

  Ik denk dat de mensen die de dure update heel erg teleurgesteld zullen zijn. dat je de update mischien tog voor 19$dollar kan krijgen de amerikaanse consumenten bond is een rechtzaak tegen apple begonnen. het zelfde zal in nederland gebeuren als apple niet iets doen aan hun prijzen.

 • Profielfoto
  jamba

  Denken jullie meteen dat ik bedoel hoe wij die € 165 op moeten brengen.Nee ik bedoel hoe moet apple zijn personeel betalen? Van gratis updates Een ieder die werkt wil gaarne salaris ontvangen.Maar wij zijn de gene die het salaris van die innovatieve apple programmeurs betalen.Dankzij dit geld kunnen er programma’s zoals itunes iphoto enz.
  met natuurlijk heel veel nieuwtjes in X.2 zijn wij wel realistisch?Ik denk het niet.Geen cent te veel hoor.Ja ik wil ook alles voor niks maar alleen de zon gaat op voor niks.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Al deze nieuwe features zijn meer dan €165,- waard.. Daarnaast gun ik Apple al dit geld. Hoe meer geld ze verdienen hoe beter hun producten zullen worden, dat kan je bij Microsoft niet zeggen.

 • Profielfoto
  sctemme

  “In 9 ging alles zo lekker van 9 naar 9.1 en toen naar 9.2.”

  En van 7.1 naar 7.5 naar 7.6, naar 8.0 en vervolgens 8.5 en 9.0. Allemaal betaalde updates van Apple.

  Apple moet omzet laten zien en centjes verdienen, anders kunnen ze die mooie dingen niet voor ons blijven maken. ;)

 • Anoniem

  Tja, ik ben 13, als m’n vader het leuk vind komt die update er wel :D

 • Profielfoto
  Zodiack

  Ja, ook ik vind het belachelijk veel geld, zo’n nieuwe update.
  Maar als de berichten waar zijn over het functioneren ervan dan denk ik toch dat ik en vele andere toch wel weer diep in de buidel tasten.
  We zijn allen MacGek en dus willen we bijblijven en toch iedere keer weer het nieuwste van het nieuwste hebben. Ik denk dat ‘Steve’ dat ook wel weet.
  Dus jongens niet zeuren, even doorsparen.
  Groeten
  zodiack

 • Profielfoto
  rbroen

  Betalen: prma, maar wat mij stoort is dat het maakt geen verschil of je al eens OS X hebt gekocht of niet. Ik heb de Beta gekocht, de eerste versie en een van de betaalde updates. Dat Apple 10.2 als een nieuw systeem in de markt wil zetten snap ik, maar maak verschil tussen klanten die al 3x betaald hebben en “nieuwe” OS X klanten!

  Zolang Apple fantastische software blijft maken, blijf ik ook wel kopen, maar leuk is het niet!

 • Profielfoto
  Elger

  teveel van het goede. Voor een fatsoenlijk bedrag had ik em gekocht, maar op deze manier hoeft het van mij niet.

  mss leechen en dan €50,- op de rekening van apple storten:)

 • Profielfoto
  ringenoldus

  Ik zal hem uiteindelijk toch wel weer voor niets krijgen van een kennis of zo.
  als je eenmaal in een applekring zit krijg je de update wel voor niets o chips ik zit ook bij klokhuis.

 • Profielfoto
  tintin

  :p Heren, laten we eerlijk zijn, een grote hoeveelheid van de thuisgebruikes vind de update binnen een week op een of andere hotmail server..

  Het is pas echt schandalig als je bedenkt dat Microsoft 250 dollar voor een XP licentie vraagt op elke Dell/Gateway computer. Als je bedenkt dat een instapper van Dell 649 Dollar kost, dan betaal je maar liefst 30% aan een licentie.. Dusuh, we hebben nog niets te klagen hoor..

 • Profielfoto
  Igor

  Ik ben het wel eens dat je iets moet betalen maar vind het belachelijk dat ik ook al geld heb neergelegd voor 10.1 (toen er nog geen sprake van 10.2 was) en nu weer het volle pond voor 10.2 moet neerleggen. En zeker als je net een nieuwe mac hebt!

 • Profielfoto
  Apple iWish

  In principe is 10.2 geen update, maar upgrade. Het is een ‘totaal’ ander besturingssysteem en Apple wil graag dat je het betaald i.v.m. licenties voor iChat, iCal en de rest…

  Updates zijn leuk en nodig, Upgrades zijn leuk, niet nodig en kosten geld ???

 • Profielfoto
  Elger

  NIet een homail server maar toch echt een hotline server hoor;) Hotmail is maar 1 mb storage u know…

  hotline opper ruleert:)

 • Profielfoto
  Shrek

  :angry: Natuurlijk moet Apple geld verdienen maar ik denk wel dat er een korting moet zijn voor trouwe volgelingen. Die van af het begin van 10 hebben mee gedraaid. Het is tenslotte door het vertrouwen van ons dat het mogelijk was om 10.2 te ontwikkelen. Denk dat ik nog even wacht om te kijken wat die rechtzaken opleveren. :(

 • Anoniem

  Daar issie weer….1 ding: Jaguar ziet er fantasties uit! Geen twijfel mogelijk..maar de vraag is nu dus in hoeverre ben je straks afhankelijk van het hebben van 10.2? iTunes 3.0 drrait op 10.1.5..zal iTunes 3.1 alleen maar voor 10.2 zijn? dat soort “grappen”. Ik heb nu 10.1.5 en dat blijft voorlopig wel ff zo..maar mijn mening over direct up(d)gra(t)den is algemeen bekend…voorlopig ff wachten dus (krijg waarschijnlijk einde jaar nieuwe Mac en dan zit 10.2 er al op en heb ik voor de hele overgang van 9 naar X nix betaald!!:p (afgezien van 3 nieuwe Mac’s natuurlijk:p )

 • Profielfoto
  ringenoldus

  OS 10.2 is eigenlijk een minor update er is niet nieuws apple heeft gewoon de BSD geupdate en de Gui een beetje Cups en al die andere Zognaamde extra’s zitten gewoon in de Bsd database, ik zal nooit maar dan ook nooit betalen voor een minor apple update. aangezien ze via bedrijven gratis te krijgen zijn. zal ik hem krijgen van mijn werk.

 • Profielfoto
  ringenoldus

  Heel veel mensen hebben al betaald voor 10.1 dit kwam omdat bijna iedereen dacht dat de updat de full version was apple heeft er erg veel winst op gemaakt, omdat mensen die 10.0 hebben gekocht niet de gratis update haalden maar de full 10.1 wat dus eigenlijk niet nodig was.
  o en nog een ding er zit tog nog een bonetje bij je mac voor gratis updates die mag je gebruiken om je geld terug te vragen bij apple als apple hier niet mee instemd dan moet je naar de consumenten bond gaan.

 • Profielfoto
  Beathoven

  Het valt me op dat Apple de laatste tijd wat meer in het middelpunt staat. Ik denk wel dat ze goed bezig zijn en het zo moeten spelen willen ze MS een beetje dwarszitten.

  OS 10.2 lijkt me btw niet echt iets om naar uit te kijken. Het is dat Quartz Extreme de snelheid wat verhoogt anders zou ik het niet eens willen hebben. Het lijkt de home versie van Windows XP wel met al die overbodige troep:)