Mac OS X 10.2, sneller dan je denkt!

22 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Goed nieuws voor iedereen die met smart zit te wachten op 10.2! Apple heeft besloten Jaguar (10.2) al in augustus te lanceren. Kennelijk schiet het allemaal meer op dan ze dachten. Of die lijfstraffen die Steve had bedacht om de programmeurs sneller te laten werken blijken inderdaad te helpen. Jaguar biedt meer ondersteuning voor scanners, digitale camera”s en het hele syteem is ook nog een stukken sneller geworden. En nu is het er ook nog sneller ook!

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  sctemme

  Hee Boris, waar heb je deze informatie vandaan? Bronvermelden stelt ons in staat in te schatten hoe betrouwbaar je informatie is. Ikzelf ga uit van het principe dat ik pas geloof dat Jaguar uit is als ik naar de ComputerWare om de hoek kan lopen en een exemplaar van de plank kan trekken. :)

 • Profielfoto
  i-mac

  Heb je dit nieuws uit bronnen? Of heb je al een demo kunnen testen? (6c85 Bbijvoorbeeld) Op bepaalde forums zie je inderdaad de wildste geruchten.
  Ik kan haast niet wachten:-)

  Misschien zien we al een preview volgende week op de Apple Expo!!!

 • Anoniem

  Mijn bron is http://www.macrumors.com/, http://www.webwereld.nl/ en MacFan en nog een stuk of 10 sites die het inmiddels vermelden. Sorry dat ik bron niet heb vermeld…

 • Profielfoto
  Igor

  Boris, was jij laatst op TV?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ja, Boris was laast op TV:)

 • Profielfoto
  lawrence

  Volgens mij is Macos 10.2 alleen sneller voor de nieuwste G4 serie’s??? :(

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Blijkbaar bestaan er nog altijd misverstanden omtrent de snelheid van “Jag-wire”. Jaguar is sneller op alle systemen! En dat heb ik aan de lijve kunnen ondervinden met een iBook 266 Mhz. Hij vliegt nu als een trein!

 • Profielfoto
  Igor

  De snelheidverbetering is vooral te merken bij oudere systemen. Bv bij de oude iMac wordt gesproken van een snelheidsverbetering van 30%. Des te nieuwer het systeem Des te beter hij loopt met 10.1 dus zul je het snelheidsverschil minder merken met 10.2, omdat je mac toch al razend snel is.

 • Anoniem

  nou, nou, snel,snel….zo rap vind ik het nog niet allemaal..ik heb hier een G4 466Mhz met ik geloof 348 Mb RAM (wwar is trouwens het Apple Systeemprofiel in X??)…en hij is toch aardig aan het reutelen hoor tussen de div programma’s en Classic Programma’s..Ik weet wel dat je eigenlijk zoveel mogelijk met X zelf moet doen maar ja dat gaat nog ff niet..en RAM erbij zetten is ook beter, maar dat moet mun baas dokken…trouwens wel aso om een systeem te maken dat de gebruiker bijna verplicht om nog ff een hele rits extra Rammetjes erin te zetten :angry:

 • Profielfoto
  Elger

  Dat wat er nu is zuigt hartstikke op een g3 400… heb er 512 meg aan ram inzitten en schiet niet op: zeker als je vrolijk itunes, msn ircle en icq op de achtergrond draait. :0 Nu maar hopen dat de volgende versie echt zo snel is; anders ben ik de komende maanden niet meer te pruimen.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  We hebben de laatste OS X 10.2 built gedraait op een G4 en op een G3, we hebben ook op de G3 een onvoorstelbare snelheids verbetering gemerkt.

 • Profielfoto
  Stof

  Dit bericht was ook op Tweakers.net te lezen maar de posters daar hadden er niet zoveel kaas van gegeten. Dia dachten dat Quartz Extreme voor anti-aliasing ging zorgen. Iemand anders was van mening dat Quartz Extreme een inhaalslag was omdat Wintel al een jaar of 10 Windows-acceleratie heeft… Die PC gebruiker zijn een beetje dom :p

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  MichaelWeij: MacOS X is niet bedoeld om de hele tijd Classic-programma’s te gebruiken. Het vraagt enorm veel virtueel geheugen (TRAAG!). Als je je nog teveel van Classic-programma’s afhankelijk bent, gebruik je beter Mac OS 9

  Elger: Je hebt net enkele programma’s opgesomd die slecht geprogrammeerd zijn. MSN is al altijd traag geweest. IRCLE voo X is buggy tot en met. Gebruik liever SNAK. Verder kan je voor MSN Proteus gebruiken (een alles-in-één client, ICQ, YAhoo, AOL, MSN). iTunes vraagt ook veel geheugen. Best maak je het schermpke zo klein mogelijk.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  mika_janssens: Niet helemaal gelijk met het antwoord voor Elger. ircle is niet traag, en niet buggy (ik gebruik het dagelijks een nooit problemen gehad), daarentegen heb ik niks tegen Snak. Proteus is wel buggy en traag. Het is nog een beta dus daar valt niks over te zeggen (net zoals ircle al jaren in beta is). iTunes is een MP3 speler, dat is CPU, logisch..

  :)

 • Profielfoto
  Zout

  Boris stond laatst ook in de MacFan over HubHop WiFi netwerk dat ze willen realiseren in nederland, ik neem aan dat dat verhaaltje jullie wel bekend is.

  Op m’n 333 Mhz iMacje is 10.2 ook veeeeeel sneller dan 10.1, toppie van apple!!!!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Adriaan Mol: Dan heb je geluk met Ircle. Op Versiontracker en MacUpdate staan er diverse vermeldingen die Ircle enorm traag laten uitkomen. Mijn ervaringen zijn net dezelfde met Ircle. Wat Proteus betreft, de laatste versie werkt bij mij als een speer! En zo stabiel als wat.

 • Anoniem

  mika: heb je als wel eens geprobeerd onder OS9 (9.2.2) QXP, Photoshop en Illustrator tegelijk te draaien en niet vast te lopen, ook niet als je collega waarmee je verbinding hebt crashed?? Bagger dus!! In X krijg ik alleen maar een melding en kan gewoon rustig verder en die classic programma’s…tja dat kost heeel veeel geld. Ben straks blij als we evnt. gaan switchen zal een hoop schelen…(zonder de classic draait ie natuurlijk wel sneller maar ik blijf wel bij het RAM verhaal dat je toch RAM bij moet stoppen op een standaardconfig van je G3/G4 :angry: )

 • Profielfoto
  Zout

  Ach weet je, dat RAM kost helemaal niks meer tegenwoordig, zowat gratis af te halen, waar hebben we het nog over man!!!
  ik word een beetje zat van dat gezeur

 • Anoniem

  Kom ik ze bij jou wel halen voor nop:p ..weet ik wel dat het bijna nix kost maar ik kan nu nog bij mun baas niet “hard” maken waarvoor ik het nodig heb..strakjes dus wel als we groot graag upgraden en switchen..als we groot graag upgraden en switchen ??? ..zal er verder over ophouden:p ..

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  MichaelWeij: heb ik zeker al es geprobeerd. Ik werk dagelijks met deze pakketten. Dat je eigen computer vastloopt, wanneer een andere ook vastloopt, is idd een serieuze en heel hatelijke bug! Maar voor de rest heb ik over het algemeen niet veel last met Mac OS X. Natuurlijk moet ik in MacOS X minder herstarten (eigenlijk nauwelijks). Maar in Mac OS 9 viel dit wel mee, hoor (bij mij toch). Het blijft nog altijd beter, indien je nog te veel classic-programma’s moet gebruiken, Mac OS X voorlopig aan de kant te laten. Want iedere keer als je Classic crasht, wordt je Classis-systeem ook beschadigt, net zoals in het echte Mac OS 9!

 • Profielfoto
  kMIkaZu

  Btw, MichaelWeij: het systeem-profiel in MacOS X staat in de map Utilities onder de map Applictions.

 • Profielfoto
  ringenoldus

  Hoi menen ik heb de quicktime MPEG2 component gekocht en het zuight het is een rot ding je kan geen Subtitles krijgen geen Ac3 support dit betekend geen geluid er zij betere Mpeg2 Decoders die alles kunne maar die van quicktime is echt heel slecht, ik heb hem geprobeert op een 1Ghz G4 daar draait die heel slecht op en ook op een G4 400 Agp die draait hem net zo slecht als de 1Ghz.
  om films te rippen is het niks want AC3 support heb je echt wel nodig.
  dus mijn tip is NIET KOPEN