Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 26 juli 2002
Leestijd: 1 minuut

iPod “rip-off”

e.Digital komt met een nieuwe MP3 speler, de Odyseey 1000. Niet zo maar één, maar met 20 Gb hardeschijf ruimte, Lithium-Polymer baterij, iTunes compatible en eigenlijk nog heel wat hetzelfde als de iPod. Hij ziet er ook verdacht veel uit als de iPod. De Apple iPod is een groot succes, PC gebruikers kochten zelfs een iPod wanneer deze (officieel) nog niet eens Windows compatible was. De iPod werkt nu overigens wel op Windows. De Odyseey 1000 werkt op Mac en PC.

Toch verschillende de maten wat (iPod: 4″x2.4″x0.72″ en Odyseey: 4.3″x2.87″x0.9″). Daarnaast maakt de Odyseey geen gebruikt van Firewire, maar van USB 2.0. De foto op de web site van het nieuws bericht zie je de MP3 speler aan staan, het menu ziet er eigenlijk vrijwel hetzelfde uit als op de iPod. Ook het de knoppen zien er vrijwel hetzelfde uit, alleen de draaiknop draai je niet in rondjes, maar omhoog en naarbeneden (zelfde als wat een Nokia 7110 heeft).

Natuurlijk konden we wel raden dat er een nieuw soort MP3 speler zou komen van een concurrent die even klein en goed was. Maar zo’n kopie hadden we niet verwacht. De prijs van de Odyssey 1000 is nog niet bekend.

e.Digital Persbericht
e.Digital

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.