Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 3 juni 2002

Neo: KaZaA voor de Mac

Neo is een “shadow” client voor KaZaA, dat houd is dat deze eigenlijk niet met het Kazaa netwerk connect. Inplaats daarvan connect het met individuele mensen die Kazaa draaien. Het zoekt dus het internet rond voor KaZaA gebruikers.

Hoe werkt Neo? Je geeft een IP range aan, dit houd in dat je bijvoorbeeld voor KaZaA gebruikers gaat zoeken tussen 24.171.1.1 en 24.171.255.255. Het scannen hiervan kan erg lang duren (uren zelfs), maar daarentegen is het zoeken daarna van bestanden razend snel.

Neo is weer een goed voorbeeld van hoe Mac OS X applicaties ontworpen moeten worden. Het maakt goed gebruik van Mac OS X’s nieuwe mogelijkheden. Neo is momenteel nog (lang) niet af, maar wel goed te gebruiken.

Neo website
Download Neo
KaZaA.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Neo: KaZaA voor de Mac
Sluiten