Neo: KaZaA voor de Mac

7 reacties

Neo is een “shadow” client voor KaZaA, dat houd is dat deze eigenlijk niet met het Kazaa netwerk connect. Inplaats daarvan connect het met individuele mensen die Kazaa draaien. Het zoekt dus het internet rond voor KaZaA gebruikers.

Hoe werkt Neo? Je geeft een IP range aan, dit houd in dat je bijvoorbeeld voor KaZaA gebruikers gaat zoeken tussen 24.171.1.1 en 24.171.255.255. Het scannen hiervan kan erg lang duren (uren zelfs), maar daarentegen is het zoeken daarna van bestanden razend snel.

Neo is weer een goed voorbeeld van hoe Mac OS X applicaties ontworpen moeten worden. Het maakt goed gebruik van Mac OS X’s nieuwe mogelijkheden. Neo is momenteel nog (lang) niet af, maar wel goed te gebruiken.

Neo website
Download Neo
KaZaA.com

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  wel gemeen zijn als ik hierop niets zeg. Ik heb het geprobeerd en moet zeggen: kikken!!!!!!:) ook idd met die osx functies.

  Het is me helaas nog niet gelukt handmatig een serie ip’s in te voeren… ik wou namelijk het zweedse 10 megabit netwerk scannen:)

 • Profielfoto
  onem

  Ik heb het vanmorgen gedownload en heb hem ongeveer eerst 3 uur naar ip nr laten zoeken, toen ik er ongeveer 150 bijelkaar had ben ik eens rustig gaan zoeken. Ik heb nu denk ik zo’n 50 mp3 en 4 video clips. Het enige nadeel vindt ik dat je de bandbreedte kwijt bent dus je kunt niet echt meer op je gemak gaan internetten onder het downloaden. ???

 • Profielfoto
  onem

  Een goed alternatief is eDonkey2000, deze is ook vandaag uit gekomen met een nieuwe GUI die sterk is verbeterd. Het is even lastig installeren maar als het draait nou dan kun je echt veel downloaden.

  kijk op http://www.edonkey2000.com

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  Heeft er iemand al ip-reeksen van NL providers geprobeerd? Zo ja, welke?

 • Profielfoto
  onem

  Er is een nieuwe versie uit, die veel sneller is. Ook de IP leest hij sneller uit. Downloaden via versiontracker

 • Anoniem

  Ik probeer al een paar keer via de actieve tekst bij neo te komen maar het loopt dood!
  Hoekomut? Ik ga nu proberen via de site van kazaa het boeltje te krijgen maar via Neo website en
  Download Neo lukt het niet.

  Dimpie.

 • Profielfoto
  globie

  Hoi Dimpie e.a.,

  Hier een andere link voor NEO: http://www.macupdate.com/info.php/id/7962

  Succes ermee!

  Groet,
  Globie:D