“Gratis” Office?

8 reacties

Geen zin in grote bedragen neerleggen voor Microsoft Office? Geen zin in Microsoft programma’s op je Mac? Maar toch wil je Microsoft Office documenten op je Mac kunnen openen en bewerken. Dan is hier de oplossing: Openoffice.

Openoffice is een OpenSource en gratis programma dat al je Microsoft Office documenten kan openen. Het programma bestaat al langer en was eerst alleen voor Windows, Linux en Solaris systemen beschikbaar maar sinds kort ook voor Mac OS X. De aqua look is nog niet beschikbaar maar zal spoedig volgen.

Screenshots
Download

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Clungel

  Allebei de links naar OpenOffice.org werken niet :(
  (De verbinding wordt geweigerd)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Web site is offline, net werkte hij nog wel. Probeer later nog eens;)

 • Profielfoto
  kaminsky

  Office documenten kan je toch ook gewoon openen en bewerken met het zeer prima programma AppleWorks? (voor diegenen die het nog niet weten: er zit tegenwoordig een mini-MacLink ingebouwd). Je kan zelfs Office-documenten aanmaken in AppleWorks. :0

 • Profielfoto
  Igor

  het probleem met appleworks is vaak dat er ongewenste symbolen in de tekst verschijnen. En appleworks kost ook geld. Op mijn G4 zat geen Appleworks en heb ik dus moeten kopen.

 • Profielfoto
  isikko

  Ik ben erg benieuwd naar deze versie, dit zou de M$ besmetting van mijn en andere Macs kunnen verhelpen, ik had hem donderdag al gedownload, maar nog geen tijd gemaakt om hem te installeren, ben blij dat dit werkt! Nu nog een port van de 1.0 versie. Dit is helaas een port van een oudere versie…. Aqua? graag, maar eerst 1.0

 • Anoniem

  Alles gaat goed totdat ik de image wil openen.
  Downloaden, uitpakken en mounten gaat OK. Als ik op de gemounte drive klik, wordt mijn finder herstart…
  Ik heb het meerdere malen geprobeert en van verschillende sites gedownload…. Ik blijf het probleem houden. Ook als ik mijn iBook opnieuw opstart. ???

 • Profielfoto
  verheij

  Open.office voor de Mac is nog steeds een pre-release. Veel functionaliteit werkt nog niet en het pakket is nog niet bruikbaar als vervanger van de Micro$ opponent.
  (Op Winblows werkt Open.Office wel volledig. Dus ook hier loopt de ontwikkeling voor een Mac OSX weer achter op die van een WinXP versie.) Jammer, gemiste kans.
  Kortom, nog zeker niet serieus te nemen speeltje. :(
  Lees trouwens op de site van Open Office dat het een ‘developer build’ en ‘proof of concept, to prove that it is feasable to make an OSX application’ is. Wow! Da’s lekker fuzzy. We gaan dit soort ontwikkeling toch niet al te serieus nemen hoop ik. Misschien moet Sun wat meer Eurotjes spenderen aan Open.Office voordat dit echt wat kan gaan worden. Voorlopig dus maar Appleworks en – jammer genoeg – ‘the real thing’ van Gates c.s. blijven gebruiken. O ja, Open Office is natuurlijk wel gewoon Star Office versie ‘uitgekleed’, ontdaan van licentie gevoelige stukjes software – toch? – niet dan?

 • Profielfoto
  ringenoldus

  bij Appworks moet je aan het einde van het bestand .doc zeetten ik geef een voorbeeld uw heeft een bestand met alleen een naam stell microsoft dat is de naam ven het bestand dat u wilt openen om dit bestand op de juiste manier te openen moet je een .doc achter de naam zetten voorbeeld is microsoft.doc