Pieter Coolsma
Pieter Coolsma Nieuws 3 juni 2002

Computable: Een Apple met pit

Deze week in Computable een artikel over Mac OS X Server. Het artikel is geschreven door Erik Vlietinck. Vorig jaar schreef hij een artikel over Mac OS X voor Computable. Toen was de conclusie dat Mac OS X nog niet af was, maar wel veel potentieel had.

Dit maal komt dus Mac OS X Server aan de orde. In het artikel worden de ervaringen van drie systeembeheerders met Mac OS X Server beschreven. De vergelijking met Windows 2000 Advanced Server wordt gauw getrokken en de algemene conclusie is dat Mac OS X Server makkelijker in het gebruik is, simpeler en sneller te installeren en geen belachelijke systeemeisen heeft. Zo heeft een systeembeheerder Mac OS X Server draaien op een G4 500Mhz en het geeft geen kick.

Natuurlijk zijn er ook punten van kritiek, maar over het algemeen zijn de drie systeembeheerders positief over Mac OS X Server. Helaas is in het artikel niet de Xserve genoemd, een server die in grotere organisaties prima zou volstaan. Al met al heeft Apple een sterke troef in handen om een stuk marktaandeel bij Windows 2000 weg te snoepen.

Update: Xserve wordt niet genoemd in het artikel. De reden hiervan is dat Xserve nog niet genoemd mocht worden van Apple op het moment van schrijven van het artikel.

Update: Het artikel is nu ook online te lezen bij Computable.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Computable: Een Apple met pit
Sluiten