Bug melden bij Microsoft? Vergeet het maar!

4 reacties

Stel: je bent een gebruiker van Microsoft Office v. X. Je gebruikt dagelijks dit softwarepakket en je denkt een bug gevonden te hebben. In een goede bui denk je Microsoft te willen helpen en je bug te melden. Maar hoe?

Dit overkwam Chuck Toporek van O’Reilly. In zijn weblog beschrijft hij de moeilijke weg om een bug te melden bij Microsoft.

Uiteraard erg grappig om te lezen. Aan de andere kant triest dat zo’n groot bedrijf zo moeilijk te bereiken is!

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  Beters:)

  Weleens geprobeert om help te krijgen voor IE 5.1 op de mac?

  Veel succes!

 • Profielfoto
  Kees Wibra

  Al die haat etc jegens Microsoft, Apple etc… jammer.
  Ik had problemen met een foutmelding bij telkens opstarten van een MS applicatie uit de OfficeSuite (X-library not found ofzo). Ik belde MS Nederland; kreeg iemand aan de lijn die ALLES van Mac en os-X wist; heeft een half uur met mij naar allerlei mogelijke oplossingen gezocht en probleem gelokaliseerd; bleek een bugje en zou namens mij de bug melden. Met SR1 update is de bug/melding weg…
  Ik heb de laatste 1,5 jaar overigens geen Apple Helpdesk meer gebeld omdat ik daar constant mensen aan de lijn kreeg die bij wijze van spreken nog nooit een Mac gezien hadden of als standaard oplossing vertelden dat ik het systeem opnieuw moest installeren. Nee, deze Microsoft helpdesk ervaring staat hier haaks op en is een voorbeeld hoe een helpdesk dienstbaar en oplosssend kan zijn. Ik ben bijzonder tevreden met Microsoft Office en de helpdesk! Vergeet niet dat een helpdesk medewerker geen tovernaar is die al je problemen op kan lossen en denk ook eens aan het gezeur dat een helpdesk medewerker de hele dag aan zijn/haar kop krijgt. Varierend van NitWit vragen tot scheldkanonades….

 • Profielfoto
  Pieter Coolsma

  …het gaat hier om iemand die doodgewoon een bug wil melden. Deze persoon heeft geen helpdesk nodig. Inderdaad de helpdesk van Apple is helaas ook niet je van het, maar ze hebben bij Apple wel allerlei manieren om een bug te melden.

  Is natuurlijk wel van de zotte dat je eerst een Passport moet aanmaken bij Microsoft om een bug te kunnen melden! Dat vind ik regelrecht een misser!

 • Profielfoto
  michelvdb

  [email protected]
  hiermee kom je meteen bij de Mac Business Unit terecht. Rapporteren kan in het Nederlands. Die informatie kreeg ik toen ik via de telefoon een bug in Word X bij MS in A’dam meldde.