Betere scanner ondersteuning in Jaguar?

2 reacties

Op de website van Think Secret staat een artikel over de ondersteuning van scanners in Jaguar. Een vaak gehoorde klacht is dat scanners slecht ondersteund worden in Mac OS X. Van een aantal scanners is zelfs helemaal geen driver beschikbaar. Apple schijnt hier op in te spelen in Jaguar, de volgende versie van Mac OS X.

Via het programma Image Capture moet het in de toekomst kennelijk ook mogelijk worden documenten te kunnen scannen. Tot nu toe werd Image Capture alleen gebruikt om foto’s van een digitale camera naar je Mac te “downloaden”. In eerste instantie zullen een beperkt aantal scanners ondersteund worden, maar naar mate er meer drivers beschikbaar komen worden dit er meer.

Overigens leuk om te zien dat het bijgeplaatste screenshot afkomstig is van iemand uit Belgiƫ. Een nederlands document is gebruikt om het voorbeeld te tonen.

Think Secret artikel

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Elger

  :) Apple stond in hetbegin nogal bekend om zijn plug and play. Wat echt een geweldig fenomeen wat in de pc wereld zwaar gefaald heeft. Nu staan windows cd’s stampvol met drivers en dat is minder, zeker omdat er voor de pc industrie tientallen fabrikanten zijn van randapparatuur enzovoorts. Apple is de laatste jaren ook fout aan het gaan; mijn printer bijvoorbeeld heeft ook een driver nodig (die uiteraard niet beschikbaar is) net als mijn scanner (wat agfa wel goed in orde heeft :)) Het zou eigenlijk weer zo moeten zijn dat je je toestel aan je mac hangt en het werkt; net als met mn brander enzovoorts. Gelukkig ziet Apple de drivers fout in en word er wat aan gedaan, dit na een jaar of 5 rotzooien met drivers. Zo zie je maar; als je het aan de fabrikanten overlaat om ondersteuning op de computer te leveren dan werkt het niet. Dus weg met drivers voor de consument; het moet een achtergrond zaak zijn en blijven.

  Go apple go!

 • Profielfoto
  jandc

  Apple is er toch aan het werken want mijn Epson 740 kon ik gewoon aansluiten en selecteren in print center, toch wat plug and play dus het zal nog wel verbeteren met de jaren.

  joe